15 парафіян Православної церкви Київського Патріархату в Полтаві оголосили голодування

3.03.2007, 11:03 Переглядів: 1 454
15 парафіян Православної церкви Київського Патріархату в Полтаві оголосили голодування, вимагаючи від правоохоронців захистити їхнє право на богослужіння у Свято-Миколаївській церкві. Конфлікт довкола цього храму не вщухає уже 5 років поспіль.

Колись єдина громада розкололася, щойно настоятель храму й частина парафіян вирішили потайки з підпорядкування Київського Патріархату для того, щоб перейти у Московський. Відтоді цю справу розглядали вже кілька судів.

15 парафіян Православної церкви Київського Патріархату в Полтаві оголосили голодування, вимагаючи від правоохоронців захистити їхнє право на богослужіння у Свято-Миколаївській церкві. Конфлікт довкола цього храму не вщухає уже 5 років поспіль. Колись єдина громада розкололася, щойно настоятель храму й частина парафіян вирішили потайки з підпорядкування Київського Патріархату для того, щоб перейти у Московський. Відтоді цю справу розглядали вже кілька судів. Учора в церкві сталася сутичка – голодувальники намагалися зайти до храму, посилаючись на рішення обласного Апеляційного суду, їхні опоненти цьому заважали, і в результаті, з синцями та травмами один чоловік опинився у шпиталі, а його однодумці замкнулись у церкві й тепер голодують. Під стінами храму – пікети обох ворожих громад і патруль правоохоронців, які стежать, аби між парафіянами не виникло нових сутичок



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх