Депутати Полтавської обласної ради звернулися до Верховної Ради з проханням направляти на потреби ЖКГ газ українського видобутку та залишати незмінним

3.03.2007, 14:03 Переглядів: 1 521
Депутати Полтавської обласної ради на сьомій позачерговій сесії 28 лютого прийняли звернення до Верховної Ради з проханням направляти на потреби ЖКГ газ українського видобутку та залишати незмінним протягом року календарного року ціни на електроенергію.
Як сьогодні повідомила прес-служба облради, в своєму звернені депутати висловили занепокоєння кризи в ЖКГ і заявили, що «криза в ЖКГ може привести до кризи державності в Україні».
«Сьогодні проблеми формування тарифів у житлово-комунальній сфері повністю віддані на розсуд місцевої влади. Але ж саме підвищення цін на енергоносії призвело до значного збільшення тарифів, в яких питома вага енергоносіїв складає до 70%.

Депутати Полтавської обласної ради на сьомій позачерговій сесії 28 лютого прийняли звернення до Верховної Ради з проханням направляти на потреби ЖКГ газ українського видобутку та залишати незмінним протягом року календарного року ціни на електроенергію. Як сьогодні повідомила прес-служба облради, в своєму звернені депутати висловили занепокоєння кризи в ЖКГ і заявили, що «криза в ЖКГ може привести до кризи державності в Україні». «Сьогодні проблеми формування тарифів у житлово-комунальній сфері повністю віддані на розсуд місцевої влади. Але ж саме підвищення цін на енергоносії призвело до значного збільшення тарифів, в яких питома вага енергоносіїв складає до 70%. Тягар діючих тарифів є непосильним, як для населення так і для підприємств»,- сказано у зверненні. «В рішенні №1 від 22,09,2006 року засідання тимчасової слідчої комісії з питань перевірки ситуації із забезпеченням природним газом українських споживачів, розрахунками за поставлений природний газ та можливими порушеннями чинного законодавства на енергетичному ринку України, зазначено, що відповідно до прогнозованого балансу надходження та розподілу природного газу по Україні на 2006 рік, загальний обсяг природного газу власного видобутку в Україні становить 21453 млрд. куб.м. при цьому населення споживає 19 268 млрд. куб. м, тобто його потреба може бути повністю задоволена із ресурсів власного видобутку… вважаємо за необхідне направити на потреби житлово-комунальних підприємств газ власного видобутку та залишити незмінними на протязі календарного року ціни на електроенергію»,- сказано у зверненні. Депутати Полтавської обласної ради вважають, що вирішити питання зниження соціальної напруги, що склалася навколо житлово-комунальних послуг та зниження тарифів та не допустити кризи в державі можуть спільно органи місцевого самоврядування, уряд та парламент. В Полтавській обласній раді нараховується 90 депутатів.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх