«Цьому дамо, а тому не дамо…»

3.03.2007, 18:03 Переглядів: 1 457
27 лютого на сесії міської ради депутати ділили між собою апетитні земельні ділянки Кременчука. Найбільший «шматок» земельного пирога - близько трьох гектарів у центрі міста відхопили соціалісти. Їм ці «ласощі» дістались чомусь без аукціону..

«Віддам землю у гарні руки!»
Депутати дуже полюбляють сесії та земельні питання. Бо на них вони, як правило, ухвалюють рішення, що сприяють їхньому бізнесу. 27 лютого, на сесії міської ради депутати вирішували, кому дістануться привабливі земельні ділянки міста. Взагалі-то, такі «цікаві» території мали б продавати через аукціон: хто більше за землю заплатив, той її і отримав. Але більшістю голосів їх чомусь віддали «у добрі руки» без конкурсу. Переважно, ці «добрі руки» були «руками» міських депутатів-соціалістів. Так, підприємство «Житлоінвест», керівник якого соціаліст Едуард Шевчук, отримав ділянку на бульварі Пушкіна, навпроти «Промінвестбанку». Подейкують, що там спочатку з’являться дві багатоповерхівки, а потім під бульваром проляже «підземне містечко». Одразу ж за будівлею міськвиконкомому ця ж фірма збирається будувати багатоповерхівку. Фірмі «МіС» соціаліста Ігоря Кушніра погодили місцерозташування земельної ділянки для будівництва торгово-адміністративного комплексу поблизу Палацу «КрАЗ». Ще одна фірма – «Торговельно-розважальний центр» планує на вулиці Київській, поблизу м’ясокомбінату, побудувати торговельно-розважальний комплекс. Взагалі-то, це було неможливо, бо там дерева - санітарна зона підприємства. Але керівники двох установ знайшли спільну мову: тепер зелені насадження «посунуться» заради нового комплексу. Загалом, соціалісти «освоїли» на сесії близько трьох гектарів землі. 
Але існує думка, що за земельним розподілом стоять «великі дяді», які не так давно утворили свій «фінансовий клан». Тепер вони  диктують правила високопосадовцям, і отримують найбільш привабливі ділянки за вигідною ціною.

Тихо, мирно між собою…
Особливо говірких на сесії не було. Мабуть, про все домовились у кулуарах. Не махали шашками навіть вічні революціонери. «Нашоукраїнець» Валентин Стасюк, який зазвичай не відходить від мікрофона, зазначив, що хворий на грип, і лише скромно підіймав руку під час голосування. Серед депутатів, мабуть, було багато хворих. Бо «у бій» ішли переважно полковники-комуністи. Вони пропонували відправляти земельні ділянки на аукціон, приймати міри щодо приватизації коммайна…Але даремно: з ними згодні були - 5-6 чоловік: самі комуністи та один-два «заблудлих» депутати від БЮТ та «Нашої України».

«А ну її, ту Юлю!»
«БЮТ»івці за вказівкою свого всеукраїнського лідера повинні були пропонувати відправити земельні ділянки на аукціон. Але «політикою партії» на сесії особливо ніхто не переймався. Навпаки, чомусь саме кременчуцькі послідовники Юлі Тимошенко запропонували зняти питання, яке затверджувало перелік ділянок, що мають піти на аукціон, на «доопрацювання». Інші депутати міськради особливо не упирались і погодились на цю пропозицію. На сесії жодна «ласа» ділянка так і не пішла на аукціон: депутати цього не схотіли.
- За лісом рук приховується реальна економічна зацікавленість кожного окремого депутата чи керівника фракції,  - вважає нардеп Олег Надоша, який приїхав поспостерігати за кременчуцькими депутатами. - Під словесною половою видно інтереси як  Глухова (мера міста – Ред.), так і інших депутатів. Лише по цій сесії я відправлю у прокуратуру близько шести запитів».
Неслухняні депутати з БЮТ, які не прислухались до пані Тимошенко, поки що безкарні. Провести «чистку» у рядах народних обранців можна буде лише тоді, коли «на повну» запрацює закон про імперативний мандат. Але незрозуміло, чи відважаться ватажки «погнати» майже всю фракцію і де гарантія, що їхні послідовники не будуть так само приймати вигідні для себе рішення?
Олег Надоша додав, що, можливо, після реформування органів місцевого самоврядування, на місцях пройдуть нові вибори депутатів та мерів. На його думку, очікувати їх слід або восени цього року, або навесні наступного



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх