Ці руки ніколи не ... Піднімуться проти власної вигоди

3.03.2007, 18:03 Переглядів: 1 713
Протягом останнього року у Кременчуці відбувається обвальна приватизація об’єктів комунальної власності, які перебувають в оренді. Приватизація проходить блискавично, за відпрацьованою до автоматизму  схемою.  «Свій»  громадянин отримує  в оренду комунальне приміщення.  Потім, за згодою сторін (влада-орендодавець & приватний орендар) орендар швиденько здійснює невід’ємні поліпшення приміщення – ну, там вхід прибудує або барельєф якийсь.
Фото: Дмитрий Бабец

Протягом останнього року у Кременчуці відбувається обвальна приватизація об’єктів комунальної власності, які перебувають в оренді. Приватизація проходить блискавично, за відпрацьованою до автоматизму  схемою.  «Свій»  громадянин отримує  в оренду комунальне приміщення.  Потім, за згодою сторін (влада-орендодавець & приватний орендар) орендар швиденько здійснює невід’ємні поліпшення приміщення – ну, там вхід прибудує або барельєф якийсь.  Коли термін оренди закінчується, орендар заявляє, що, згідно з угодою, орендодавець (влада) має виплатити йому вартість невід’ємних поліпшень.  Влада робить круглі очі і відповідає, що у міста грошей немає і виплачувати нічим. Тож вихід один – продати орендарю все приміщення разом з дорогоцінними  поліпшеннями. За взаємовигідною ціною.
В результаті, сторони задоволені. Але міський бюджет втрачає кошти – як би приміщення продавали через аукціон, можна було б вторгувати більше – тим більше, що приміщення приватизуються козирні, у центрі міста.   Відповідно, більше б коштів потрапило до міського  бюджету.  Але їхній путь лежить в іншому напрямку.
У вівторок, на XI сесії міськради депутати затвердили величенький список чергових  орендованих  комунальних  об’єктів, які мають бути приватизовані.  Депутат Гриценко (фракція комуністів, фінансова група пана Матицина) вніс пропозицію заборонити орендарям (на певний час) робити невід’ємні поліпшення в орендованих  комунальних приміщеннях.  Депутат вбачає елементи махінацій у наведеній вище  схемі з невід’ємними поліпшеннями.
Депутати дружно не підтримали колегу. І правда, що це він вигадав?



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх