Навіщо спалили клуб залізничників?

3.03.2007, 19:03 Переглядів: 2 003
12 лютого, по обіді, учні першої школи побачили хмару диму – горів колишній клуб залізничників, розташований напроти шкільних вікон. Горів дружно, по всьому периметру..
Фото: Дмитрий Бабец

На місце події прибули пожежники. Але врятувати будівлю не вдалося. Клуб згорів дощенту.
За попередньою версією, причина підпалу – необережне поводження з вогнем невідомої особи. Але  після більш детальної перевірки  міська  служба МЧС (Міністерство з надзвичайних ситуацій) дійшла до  висновку, що імовірна причина пожежі – підпал. Так повідомив «Телеграфу» старший інженер сектора державного пожежного нагляду Крюківського районного відділення МНС у Кременчуці Микола Пащенко.
Свої  висновки  МНС надіслало до Крюківського районного відділу міліції для проведення подальшої  перевірки. У матеріалах, направлених  до райвідділу, МНС вказує, що підпал  дерев’яних частин будівлі міг бути здійснений  шляхом прямого підпалу  покрівлі.  А покрівля могла запалати в результаті занесення джерела підпалу ззовні.
Ці висновки не можуть вважатися остаточними.  Достеменно причину пожежі можна встановити лише після проведення технічної експертизи. А вона призначається лише у разі порушення кримінальної справи.
На момент написання матеріалу, 28 лютого,  заступник начальника Крюківського райвідділу міліції  майор  Облоп  повідомив  «Телеграфу», що матеріали перевірки, проведеної службою МНС ще не надійшли до райвідділу.  

Фото: Дмитрий Бабец

Отже, хто спалив клуб залізничників, невідомо.  Власне, схема пожежі  не нова.  У Кременчуці не вперше палають будівлі, навколо яких ведуться фінансові суперечки. Кілька років тому за схожим сценарієм вигоріли будівлі в районі артскладів – саме в той час, коли у міській раді йшла  важка суперечка між двома фінансовими групами. Панове сперечалися, хто  будуватиме мікрорайон Озерний на місці артскладів. За тією ж схемою згорів невеличкий будиночок під черепицею на Першотравневій – він стояв саме там, де збираються  будувати  приватну  багатоповерхівку.  Дивним чином  так само згорів і колишній  клуб  залізничників. Нагадаємо, у лютому міськрада передала клуб разом з Міським садом на баланс ФК «Кремінь».   «Кремінь» зібрався будувати у саду стадіон за допомогою  інвесторів з ФК «Ворскла». Прізвище інвесторів міська  влада офіційно не оприлюднила, лише вказала  на «Ворсклу».   Але специфічне видання «Автограф» (п’ять років воно спеціалізувалося на «відмиванні» колишнього нардепа Гаврилюка) назвало забудовником  впливового  депутата міськради пана Бабаєва. 
Як повідомило «Телеграфу»  поінформоване джерело, будівництво здійснюватиметься за схемою інвестиційної  угоди. Тобто, комунальна структура ФК «Кремінь» візьме гроші на будівництво у борг.  Потім не віддасть їх вчасно.  В результаті новобудова стадіону за борги   перейде інвестору. Цілком зрозуміло, що новому інвестору стара  будівля клубу ні до чого. Реконструювати її  дорого і недоречно. Платити за неї місту остаточну вартість теж шкода.  Тож, у принципі, якщо клубу не стане, навряд чи це засмутить інвесторів.
Втім, існує ще одна структура, для якої пожежа може зняти ціле  коло проблем. Перш ніж Міський сад та клуб перейшли  спорткомітету, ними опікувався - точніше, паразитував на них - благодійний фонд «Християнський світ» (голова – пані Олещенко).  Це тривало майже вісім років. За цей час фонд неодноразово отримував бюджетні кошти на утримання садового комплексу. Крім того, метикуватий фонд запустив у приміщення клубу церкву «Завіт» - формально на умовах «угоди про безоплатне користування».  Але щомісяця церква сплачувала так звані добровільні благодійні внески (у середньому, 3000 грн.).  Ці кошти, по справедливості, мали б піти на ремонт старої  будівлі. Але тепер уже не  з’ясуєш, куди вони пішли.  Адже клубу більше не існує.
І щось нам підказує, що за результатами перевірки з’ясується, що будівля згоріла з вини необережного поводження невідомої особи – бомжа NN.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх