Генерал наобіцяв

3.03.2007, 19:03 Переглядів: 1 647
Новопризначений начальник УМВС Полтавської області генерал-майор Михайло Вершняк розповів 23 лютого про роботу міліції Полтавщини, перспективи та проблеми..

Весною з’являться мотодільничні
Начальник Полтавського обласного управління МВС Михайло Вершняк уже у квітні планує посадити дільничних інспекторів міст Полтавщини на мотоцикли. «Це сприятиме мобільності правоохоронців, якої їм так не вистачає, – каже генерал. – Про фінансування будемо домовлятися з місцевою владою та бізнесменами».
Один японський мотоцикл, за словами генерала, коштує 7 тис. грн., але споживає лише літр пального на 100 кілометрів дороги. Позитивний досвід їх роботи є на Одещині.

Пости ДАІ повернуться
Керівництво УМВС у Полтавській області зацікавлено в поверненні контрольно-пропускних пунктів ДАІ на дорогах області. «Вони повинні бути забезпечені кафе, шиномонтажем та всім необхідним, щоб дальнобійники, чи інші водії мали змогу провести там ніч та отримати допомогу, – розповідає начальник обласної міліції Михайло Вершняк. – Всі необхідні для цього документи вже направлені». За даними з міліції, поновити такі пости планується на трасі «Кременчук-Київ» біля села Липове та на трасі до Харкова у Чутовому. Ефективність реорганізації ДАІ, яку ініціював Президент України, Михайло Вершняк охарактеризував просто: «Ви вірите, що стали менше брати?»

Про кременчуцьких собак-нападників
Управлінню міліції Кременчуцького району найближчим часом з Полтави буде надана «кадрова допомога». 2 тижні працюватиме комісія, що має дати лад роботі управління. Його начальник, за словами головного міліціянта Полтавщини Михайла Вершняка, згодився з тим, що не готовий займати цю посаду. Нагадаємо, що саме Кременчуцьке районне управління міліції займалося розслідуванням справи людей, яких покусали бійцівські собаки, що викликало резонанс у Кременчуці. Але кримінальну справу так і не було відкрито...

Про кадрові зміни
Новопризначений начальник УМВС у Полтавській області Михайло Вершняк звільняє офіцерів не через остобисті симпатії, а через хамське ставлення до людей. «Я кажу їм, що тільки уявіть, як у іншій області якийсь «урод у формі» знущається над вашою мамою», – розповідає генерал. Пішли з посад керівники Октябрського районного відділу міліції Полтави. «Багато хто заявляє, що не витримує працювати в новому режимі, – каже Михайло Вершняк. – Я їх не силую залишатися».
Не заперечує генерал те, що декілька «своїх» людей він таки призначить на посади.

На Полтавщині убивають більше, ніж гвалтують
Протягом 2006 року на Полтавщині було скоєно 13 517 злочинів загально кримінальної спрямованості, що на 15,4 відсотка менше, ніж у 2005. За статистичними даними, серед скоєних злочинів 91 умисне вбивство, 182 випадки нанесення тяжких тілесних ушкоджень, 71 з яких призвели до смерті. Також минулого року зареєстровано 152 розбійних напади, 1131 грабунок, 4327 крадіжок, 21 згвалтування та 234 випадки хуліганства. Розкриття злочинів складає 81,4%.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх