"Укрзалізниця" відтепер продає білизну в касах на всі потяги

8.03.2007, 16:03 Переглядів: 1 908
З 1 березня "Укрзалізниця" ввела обов'язковий продаж постільної білизни для пасажирів через каси. П»ятого березня ця послуга була відмінена і пасажир знову зміг за бажанням оплатити білизну безпосередньо у залізничній касі, купуючи квиток чи у провідника..

З першого березня, перебуваючи в усіх вагонах поїздів (крім загальних та з місцями для сидіння) пасажири повинні були оплачувати постільну білизну лише в залізничних касах при придбанні квитка на потяг. Про це повідомила прес-служба “Укрзалізниці”. За їх даними, вартість цієї послуги включається у вартість квитка лише за умови, коли час поїздки складає понад чотири години та зазначається у проїзному документі.
У разі тривалості поїздки менше аніж чотири години, послуга з користування постільною білизною буде надаватися за бажанням пасажира та також оформлюватиметься  в касі. При цьому пасажиру видаватиметься окрема квитанція, яку потім потрібно буде пред»явити провіднику для отримання комплекту білизни.
«Так, при поїздці до Знам»янки на дизелі, за вартість білизни вам сплачувати не доведеться, бо потяг їде менше чотирьох годин. Так і в пасажирському потязі до Полтави, який рухатиметься від Кременчука до обласного центру лише три години, за білизну сплачувати не обов»язково. А ось якщо ви їдете до Харкова, то при придбанні квитка в касі слід обов»язково сплатити і за білизну. При придбанні квитка на експрес до Києва у купейний вагон, вартість білизни не стягуватиметься, хоча потяг рухатиметься більше чотирьох годин. До речі, для пасажирів пільгових категорій, що мають право на безкоштовне користування постільною білизною у поїздах, усі пільги збережені»,- заявили зранку п”ятого березня у касах міського залізничного вокзалу.
Проте ввечері того ж дня “Укрзалізниця” заявила, що запроваджений з першого березня порядок оплати даної послуги через залізничну касу не буде обов’язковим. Він передбачатиме, що пасажир знову матиме право і можливість за бажанням оплатити вартість користування комплектом постільної білизни безпосередньо у залізничній касі, купуючи квиток. При цьому пасажир сам вирішує, чи користуватися цією послугою, чи ні. На даний час пасажир може сплатити послугу і безпосередньо у провідника.
Але у перспективі передбачається запровадити такий порядок, коли пасажир, який бажає користуватися при проїзді постільною білизною, зможе оплатити цю сервісну послугу виключно у залізничній касі.
Нагадаємо, практика надання сервісних послуг на залізничному транспорті широко використовується у всьому світі. Ще торік, дбаючи про відповідність послуг європейським стандартам, «Укрзалізниця» запровадила оплату за користування постільною білизною через каси у поїздах міждержавного сполучення. Новий порядок оплати такої послуги в касі є не лише зручним для пасажирів. Він також унеможливить продаж провідниками вже використаної один раз постільної білизни. Лише за минулий рік перевірками ревізійних служб «Укрзалізниці» встановлено 544 факти продажу недобросовісними провідниками пасажирам уже використаної білизни, за що було звільнено з роботи 150 працівників транспорту.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх