Дозвіл від пожежних тепер отримати простіше

17.03.2007, 11:03 Переглядів: 1 400
Міністерство з надзвичайних ситуацій спростило процедуру отримання дозволу суб’єктам господарської діяльності, а також скоротило перелік об’єктів, на початок роботи яких потрібні дозволи органів пожежного нагляду..

Органами державного пожежного нагляду збільшена кількість дозволів суб’єктам господарської діяльності, які видаються на постійний термін дії, зменшена тривалість отримання дозволу та мінімізована кількість підтверджуючих і установчих документів для його отримання. Ці нововведення стали можливі після прийняття в минулому році Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», який  спрощує процедуру видачі дозволів.
Наразі державні органи з нагляду у сфері пожежної безпеки Міністерства з надзвичайних ситуацій здійснюють видачу документів дозвільного характеру за принципом «єдиного вікна». Нагадаємо, що прийом документів на видачу дозволів у Кременчуці проводиться в приміщенні міськвиконкому в кабінеті №12. Час роботи: вівторок та четвер з 13.30 до 16.00.
Також Міністерством з надзвичайних ситуацій було підготовлено Постанову, яку затвердив Кабінет Міністрів України від 11 січня 2006 року за №17 «Про внесення змін до Порядку видачі органами державного пожежного нагляду дозволу на початок роботи». Однією з основних особливостей цього документу є значне зменшення кількості об‘єктів, які потребують дозволу на початок роботи від органів державного пожежного нагляду. Зокрема, Постановою передбачається не видавати дозволи:
– у разі прийняття в експлуатацію об‘єктів нового будівництва, після реконструкції, реставрації, капітального ремонту державною комісією, утвореною в установленому порядку;
– у випадку, коли не змінюється функціональне призначення об‘єктів та орендованих приміщень і не здійснюється їх перепланування;
– на початок роботи об‘єктів, що не відносяться до пожежонебезпечних;
– на початок роботи малих архітектурних форм та оренду приміщень, якщо вони не розміщуються на пожежонебезпечних об‘єктах та об‘єктах з масовим перебуванням людей, а також не використовуються під ці об‘єкти;
– на оренду торгівельних місць, кіосків і контейнерів на ринках, якщо вони розміщені відповідно до схеми, яка в установленому порядку погоджена з органами державного пожежного нагляду.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх