Рятівники та захисники прав споживачів провели рейд можливих місць реалізації несертифікованих вогнегасників

22.03.2007, 19:03 Переглядів: 1 658
22 березня 2006 року Головним управлінням МНС України в Полтавській області спільно з Полтавським обласним управлінням у справах захисту прав споживачів була проведена рейдова перевірка можливих місць реалізації несертифікованої продукції протипожежного призначення.
Покупців приваблює лише дешевизна. Купуючи несертифікований та неякісний вогнегасник, люди навіть не здогадуються, що він може не спрацювати. Через застосування несертифікованих вогнегасників є випадки, коли незначні загоряння не можна ліквідувати на початковому етапі.

22 березня 2006 року Головним управлінням МНС України в Полтавській області спільно з Полтавським обласним управлінням у справах захисту прав споживачів була проведена рейдова перевірка можливих місць реалізації несертифікованої продукції протипожежного призначення. Покупців приваблює лише дешевизна. Купуючи несертифікований та неякісний вогнегасник, люди навіть не здогадуються, що він може не спрацювати. Через застосування несертифікованих вогнегасників є випадки, коли незначні загоряння не можна ліквідувати на початковому етапі. Вони переростали у пожежі зі значними матеріальними збитками. Люди купують вогнегасники лише тому, що так потрібно відповідно до правил пожежної безпеки і не задумуються над тим, що, можливо, їх колись доведеться застосувати. Для прикладу можна навести пожежу, що сталася в автомобілі „Фольксваген-Пасат”. Власник автомобіля спробував погасити пожежу, але вогнегасник польського виробництва не спрацював. Коли прибули пожежні підрозділи, вогонь повністю охопив відсік двигуна та перекинувся у салон. Аналогічна ситуація трапилася, коли загорівся мікроавтобус. Власник намагався приборкати полум'я за допомогою вогнегасників, що були у нього в машині. Та обидва вони виявилися несправними. На щастя, поруч перебував інший власник автомобіля з вуглекислотним вогнегасником вітчизняного виробництва, за допомогою якого “червоного півня” вдалося приборкати. Більшість фальшивих вогнегасників, що заполонили наші ринки, іноземного виробництва. Багато їх завозиться контрабандою з Росії, Польщі, Італії, Туреччини, Об'єднаних Арабських Еміратів, Болгарії. Траплялися випадки реалізації вогнегасників невідомого виробництва, в корпусах яких замість вогнегасного порошку знаходився пісок, крейда або алебастр. Центр пропаганди ГУМНС України в Полтавській області



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх