Онкохворим - дорога в Полтаву

23.03.2007, 18:03 Переглядів: 1 716
Кременчуцький онкодиспансер у 2008 році реорганізують у профілактичне відділення. На лікування кременчужани будуть їздити до Полтави, де, на думку чиновників, онкодиспансер більш відповідає потребам людей. За словами головного лікаря кременчуцького диспансеру, потреби у зміні статусу лікувального закладу немає..
Стаціонарне лікування онкохворих з 2008 року планують вести в Полтавському диспансері

Минулого тижня на прес-конференції у Полтавській облдержадміністрації заступник губернатора з соціальних питань Надія М’якушко заявила, що у 2008 році Кременчуцький обласний онкодиспансер планують реорганізувати у профілактичне відділення. За її словами, реорганізацію слід провести, бо рівень допомоги онкохворим у Кременчуці не відповідає рівню диспансеру. У профілактичному відділенні хворих будуть доліковувати, а саме лікування планується організувати в Полтаві. Незабаром у Полтавському обласному онкодиспансері  мають встановити спеціальний томограф для радіотерапії. Таких усього три в Україні. Там онкохворі отримуватимуть ліки з хімотерапії безкоштовно. Стосовно працівників кременчуцького онкодиспансеру (53 чол. – Ред.), то жодного з них, за словами віце-губернатора, звільнено не буде – вони й надалі працюватимуть у медичній галузі Кременчука.

Щоденно у Кременчуці консультації у лікарів проходять близько 50 мешканців Кременчука, Комсомольська, Кременчуцького, Козельщинського та Глобинського районів. Стаціонар розраховано на 50 ліжок

Аби з’ясувати, чи насправді є нагальна потреба у реорганізації онкодиспансера, «ТелеграфЪ» звернувся до головного лікаря диспансеру Івана Дороженка.
«Ніякої інформації щодо змін я не маю, – каже Іван Дороженко. – Наскільки відомо, згідно з міністерською програмою «Онкологія 2002-2006», у Кременчуці мали збудувати для диспансеру нове приміщення на 150 ліжок. Як бачите, не збудували, але Програму продовжили до 2011 року. Вона передбачає, окрім нового приміщення, гроші на медикаменти».
Зараз, за словами головного лікаря, хворі отримують необхідне лікування. Пільгові категорії – безкоштовно, а решта хворих витрачають гроші лише на марлю, бинти та інші дрібниці. «Кременчуцький онкологічний диспансер є необхідною структурою», – запевнив наостанок головний лікар.
Завідувач відділу охорони здоров’я Кременчука Валерій Литвиненко зазначив, що «на місцях ніхто нічого про реорганізацію не знає і коментувати немає чого». «Перед тим, як робити подібні заяви, потрібно перевіряти ситуацію на місцях, – каже Валерій Литвиненко. – Подібні висловлювання з уст пані М’якушко не перші, і нічим поки що не завершилися».

Якість лікування, звичайно, є важливішим питанням, ніж назва лікувального закладу, особливо, якщо воно безкоштовне, як обіцяють у Полтаві. Проте гроші на проїзд онкохворих до обласного центру навряд чи будуть виділятися за окремою статтею бюджету – доведеться платити свої «кровні».
Яким чином будуть лікувати хворих та надавати їм консультації, поки що невідомо. В обласному управлінні охорони здоров’я «ТелеграфЪ» з питаннями направили безпосередньо до головного лікаря Полтавського обласного онкодиспансеру Володимира Лукашенка. Але на цьому тижні його на робочому місці не буде, а заступник давати будь-які коментарі відмовився.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх