Прокуратура «наїхала» на мера та депутатів

30.03.2007, 19:03 Переглядів: 1 338
Облпрокуратура вважає, що міські депутати порушують вимоги законодавства: землю віддають задешево, а земельні торги не проводять
Обласна прокуратура провела перевірку додержання вимог земельного законодавства у Кременчуці. Її підсумки не втішні. Як повідомив перший заступник прокурора Полтавської області Олег Кириченко, виявилося, що  при розгляді земельних питань міська рада не використовує право проведення аукціону при наявності двох або більше претендентів на оренду однієї й тієї ж ділянки. Земля державної та комунальної власності не продається під забудову на торгах, що обумовлено земельним законодавством.

Облпрокуратура вважає, що міські депутати порушують вимоги законодавства: землю віддають задешево, а земельні торги не проводять
Обласна прокуратура провела перевірку додержання вимог земельного законодавства у Кременчуці. Її підсумки не втішні. Як повідомив перший заступник прокурора Полтавської області Олег Кириченко, виявилося, що  при розгляді земельних питань міська рада не використовує право проведення аукціону при наявності двох або більше претендентів на оренду однієї й тієї ж ділянки. Земля державної та комунальної власності не продається під забудову на торгах, що обумовлено земельним законодавством. Ці заходи не здійснювались ні у минулому, ні у поточному році.
Більш того, земельні ділянки надаються під забудову магазинів та автосалонів для здійснення комерційної діяльності із встановленням мінімального розміру орендної плати, тобто 1% від вартості грошової оцінки землі. А за законодавством, розмір плати можна збільшити аж до 10%.
«Це, в свою чергу, - збільшення надходжень до місцевого бюджету. І від того, як він наповнюється, залежить фінансування соціальної сфери та благоустрій міста»,- зазначає у своєму листі Олег Кириченко.
Разом з тим прокуратура не заперечує, що відповідно до чинних законів, аукціони чи земельні торги місцева влада може і не проводити. Це її право, а не обов’язок. Окрім цього, вона має право встановлювати розмір орендної плати.
З іншого боку, прокуратура вважає, що рішення Кременчуцької міськради не повною мірою спрямовані на захист інтересів громади міста. Адже проведення земельних аукціонів та торгів створить однакові умови для орендарів при отриманні земель. До того ж, у деяких районах області розмір орендної плати значно більший, ніж у нашому місті. Тож, 1% від вартості грошової оцінки землі для промислово розвиненого Кременчука в прокуратурі вважають неприпустимим.
Як повідомив Олег Кириченко, меру Кременчука вже направлено подання про усунення цих порушень. Протягом місяця його мають розглянути та вжити заходів для усунення недоліків.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх