Квітковий ринок просто розігнали

30.03.2007, 19:03 Переглядів: 1 405
Починаючи з 26 березня, квіти в нагірній частині Кременчука можна буде купити лише в магазинах.

Малий бізнес у прицілі великих грошей

Квітковий ринок знесено. Чи «воскресне» він на Маяковського або на Київській? – чиновники наводять різні думки.

25 березня у продавців квітів, що стояли у наметах біля Палацу культури «КрАЗ», закінчувався строк, до якого вони проплатили торгові місця. Далі платити їм не дали і тепер самі намети розібрали. Присутність дерев’яно-целофанових халупок, певно, стала  небажаною для новозбудованого поруч приміщення для торгівлі квітами, яке готується до відкриття.
Нагадаємо, що квітковий ринок ще в лютому збиралися перенести на майданчик перед Троїцьким ринком, де згодом мали з’явитися обладнаний під потреби квіткарів торговий ряд. Але його проект, як повідомили в адміністрації ринку, «зарубали». Тому «біженцям» запропонували лише місця в середині ринку, біля м’яса-сала, де вони вправно провели свято Всіх Закоханих.
«Квіти – це не той товар, що можна заховати, – каже квіткарка №1 (замість імені). – Люди повинні нас бачити. Я, наприклад, прилаштувалася торгувати на іншому ринку, а більшості з нас куди йти?» Всього «у повітрі», за словами торговців, зависло близько десятка людей.
«Нам обіцяли ділянку і на Київській і на Маяковського, – розповідають квіткарки №2,3. – На останню навіть комісія із Стасюком та міськархітектурою приїздила: щось вимірювали, сказали, що нібито все в порядку. Тільки згодом знову відмовили».

Рай для торговців квітами
Керівник апарату Кременчуцької міської ради Валентин Стасюк каже, що: «27 березня, разом з віце-мером Олександром Биковим, торговцям було вирішено виділити на півроку місце на вул. Маяковського (неподалік від Палацу «КрАЗ») для торгівлі квітами. На найближчому засіданні виконавчого комітету буде прийняте відповідне рішення. Згодом, на вул. Київській планується зробити постійні, гарні в архітектурному відношенні, квіткові павільйони. Адже конкуренція повинна залишатися. Найбільш обурює те, що коли давався дозвіл на будівництво магазину квітів, навколо якого зараз все завертілося, то з підприємцем було досягнуто згоди на працевлаштування наметових торговців. Але, схоже, що ціну за місце «заломили» занадто високу».
Дехто з наметових, до речі, все ж потрапив до нового приміщення. Коли репортер підійшов до торгівця №4, то той почав розповідати, як добре, що торговців прибирають з вулиць – так буде краще для всіх. Його слова колеги-квіткарі пояснили тим, що він «щасливчик», який піде до нового магазину.

Відро води на голову
Коли верстався номер, ми зателефонували до головного архітектора міста Віктора Труша із запитанням, чи готується рішення про надання тимчасового дозволу на розміщення квіткового ринку на вул. Маяковського. Відповідь була «ні». Про перспективи будівництва квіткових павільйонів на вул. Київській Віктор Труш теж, можливо, поки що, не проінформований. «Усі питання до Валентина Стасюка», – відповів головний архітектор.

Десяток людей для Кременчука – це, в принципі, не суттєво. Але... якщо дивитися на ситуацію очима ма-а-ленького бізнесу, то стає страшно – у будь-яку мить «старший брат», застосовуючи «засоби, які виправдовує мета», тебе просто згорне докупи й покладе осторонь. Щоб очі не мозолив.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх