Полтавських чиновників примусили підписатися під Указом Ющенка?

5.04.2007, 10:04 Переглядів: 1 758
Народний депутат України з фракції СПУ Степан Бульба розповів депутатам про те, як голова Полтавської ОДА примушував глав районних держадміністрацій підписатися в підтримку «антиконституційного указу» Президента про дострокове припинення повноважень Ради. Про це передає кореспондент ForUm’у.


«Щойно з Полтавської області мені подзвонили декілька голів районних державних адміністрацій. За їх словами, сьогодні в Полтаві голова районної державної адміністрації пан Асадчев зібрав глав райдержадміністрацій і із загрозою, що всі, хто не підпишуть заяву про підтримку антиконституційного указу Президента щодо дострокового припинення повноважень парламенту і проведення дострокових парламентських виборів, примусив підписатися під цією заявою», - сказав депутат.

Народний депутат України з фракції СПУ Степан Бульба розповів депутатам про те, як голова Полтавської ОДА примушував глав районних держадміністрацій підписатися в підтримку «антиконституційного указу» Президента про дострокове припинення повноважень Ради. Про це передає кореспондент ForUm’у. «Щойно з Полтавської області мені подзвонили декілька голів районних державних адміністрацій. За їх словами, сьогодні в Полтаві голова районної державної адміністрації пан Асадчев зібрав глав райдержадміністрацій і із загрозою, що всі, хто не підпишуть заяву про підтримку антиконституційного указу Президента щодо дострокового припинення повноважень парламенту і проведення дострокових парламентських виборів, примусив підписатися під цією заявою», - сказав депутат. Крім того, він повідомив, що «якщо хтось думає, що і минулі вибори проходили демократично і без тиску відносно глав державних адміністрацій, то я вам офіційно повідомляю: перед минулими парламентськими виборами голови обласних державних адміністрацій, у тому числі і я, напередодні виборів були зібрані в Секретаріаті Президента Віктора Ющенка і в його присутності кожній області ставилася задача досягти за партію НСНУ результату не нижче, ніж у підтримку на виборах 2004 року за Президента Ющенка + 5%. Ми були представниками різних політичних сил». Повертаючись до подій у Полтавській області, Бульба закликав парламент підтримати глав районних обладміністрацій. В осоружному випадку, я впевнений, підготовлювані вибори вже зараз перетворяться на фарс. А результат, дай можливість Давидовичу його оголосити, і він його оголосить хоч зараз», - заявив нардеп. В той же час він закликав глав райдержадміністрацій, які піддаються тиску, ознайомитися із законодавством і відстоювати свої права. «Ви не можете бути звільнені без узгодження з Кабміном і без подання від нього», - заспокоїв урядовців депутат. До тих же, хто все ж таки піддався тиску і поставив свій підпис під тиском, Бульба звернувся з порадою письмово відкликати свої підписи, щоб не стати співучасниками злочину. Ганна Писаренко, «ForUm»



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх