Президент послав Раду на... перевибори

6.04.2007, 18:04 Переглядів: 1 809
У понеділок, 2 квітня Президент України Віктор Ющенко підписав та озвучив Указ про розпуск Верховної Ради України (ВРУ) V скликання.

У понеділок, 2 квітня Президент України Віктор Ющенко  підписав та озвучив Указ про розпуск Верховної Ради України (ВРУ) V скликання.  За законом, президентські укази вважають такими, що вступили у дію, після їх офіційного оприлюднення. У вівторок, 3 квітня, Указ Президента був надрукований в офіційному бюлетені «Офіційний вісник Президента України».  Видання  має свідоцтво про державну реєстрацію,  виходить з 12 лютого 2007 року та є офіційним виданням, яке публікує закони України, діючі міжнародні угоди та укази і розпорядження глави держави.
Але два інші офіційні українські видання – «Голос України» та «Урядовий кур’єр» - вийшли 3 квітня  без тексту Указу Президента.

В Указі  щодо розпуску Верховної Ради України (ВРУ), Президент постановив:
1. Припинити достроково повноваження ВРУ  V скликання.
2. Запропонувати народним депутатам України продовжувати виконувати свої повноваження, що безпосередньо не пов’язані з повноваженнями ВРУ.
3. Призначити позачергові вибори до ВРУ на 27 травня 2007 року, неділю.
4. Кабінету Міністрів України забезпечити фінансування позачергових виборів до ВРУ.  
5. Центральній виборчій комісії забезпечити проведення позачергових виборів до ВРУ відповідно до Конституції  України, Закону України «Про вибори народних депутатів України», інших законів України.
6. Цей Указ набирає чинності з дня його офіційного оприлюднення.

«300 штиків для узурпатора»

Рішення  про розпуск Верховної Ради  Президент  України  визначив, як реакцію на  біганину народних депутатів з фракції до фракції. На думку Президента, масовий перехід  депутатів ряду фракцій до коаліції  більшості  спотворює  реальні  результати виборів 2006 року - і тим самим грубо порушує Конституцію та веде, фактично, до узурпації влади однією владною гілкою.
Пояснення Президента мають  підгрунтя.  В українському політикумі  давно точаться розмови про те, що  Партія  Регіонів та їхній лідер Віктор Янукович  вербують рекрутів, аби набрати завітні  300 «штиків» у Верховній Раді.  Якщо Віктору Федоровичу це вдасться, абсолютна депутатська  більшість у 300 штиків зможе протягти через Раду усі його найсміливіші мрії –  навіть забезпечити  необмежену владу на необмежений термін. А Президент України, відповідно, отримає звання Почесний  Президент – у народі таких називають просто – «весільний генерал».
У кулуарах Ради вже  брутально жартують – біганину нардепів туди-сюди називають українським блокбастером «300 запроданців».  Лідер БЮТ пані Тимошенко озвучує  фантастичні ціни, за які перепродаються Регіонам  її колишні однопартійці.  Втім, самі регіонали категорично заперечують  факти перепродажу депутатів.  За їхніми словами, переходи  відбуваються  виключно на принципових засадах.
Кременчужани мають можливість зробити власні висновки з цього приводу. Минулого тижня в місті провів прес-конференцію колишній міський голова, а нині нардеп пан Надоша.  До Верховної Ради він потрапив за списками БЮТ, а нині змінив орієнтацію – пішов до Регіонів.  Пан  пояснив, що  перебіг з БЮТу до фракції  Регіонів абсолютно безкоштовно та за щирим переконанням. Нагадаємо, пан Надоша  на виборах  2004 року очолював обласний виборчий штаб «помаранчевого»  Віктора Ющенка і сам був членом партії «Наша Україна».  На виборах 2006 року він очолював вже обласний штаб  БЮТ.  І, зрештою,  у 2007-му  щиро перебіг до Регіонів. Яка ціна таким переконанням?

 



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх