Сам іди!!! Верховна Рада відмовилась виконати Указ Президента

6.04.2007, 18:04 Переглядів: 1 786
У відповідь на Указ Президента України про розпуск Верховної Ради України, народні депутати зачинилися у Раді, замовили собі побільше міліціонерів для охорони,  і ухвалили звернення до народу. За нього  проголосувало 256 депутатів із 256 присутніх.
У документі йдеться про те,  що на сьогодні немає жодних правових підстав, передбачених Конституцією України, для розпуску Ради.  Депутати наголошують, що «відбуваються спроби використати посаду Президента України для дестабілізації суспільно-політичної ситуації у державі, що може привести до непоправних наслідків».
'Они устали'

У відповідь на Указ Президента України про розпуск Верховної Ради України, народні депутати зачинилися у Раді, замовили собі побільше міліціонерів для охорони,  і ухвалили звернення до народу. За нього  проголосувало 256 депутатів із 256 присутніх.
У документі йдеться про те,  що на сьогодні немає жодних правових підстав, передбачених Конституцією України, для розпуску Ради.  Депутати наголошують, що «відбуваються спроби використати посаду Президента України для дестабілізації суспільно-політичної ситуації у державі, що може привести до непоправних наслідків». У той же час нардепи запевняють, що готові дослухатись до вимог Президента щодо збереження політичного формату діючої  парламентської  коаліції.
Ухваливши звернення до народу та постанову, яка дає оцінку дій Президента, народні депутати один за одною ухвалили ще низку постанов. По-перше, вони заборонили Кабінету Міністрів виділяти гроші на проведення дострокових виборів, призначених Президентом. По-друге, вони швиденько розпустили лояльну до Президента Центральну виборчу комісію (ЦВК, голова – Ярослав  Давидович).  А замість неї так само швиденько реанімували стару ЦВК на чолі з колишнім її головою Сергієм  Ківаловим – більше відомим в народі, як Серьога, Підрахуй!  Нагадаємо, згадана  комісія була розпущена самою ж Верховною Радою у 2004 році, у зв’язку з висунутим  обвинуваченням у фальсифікації 2 туру  президентських виборів 2004 року.
Крім того, 53 народних депутати встигли зробити подання до Конституційного Суду України з проханням  перевірити відповідність Указу Президента  конституційним нормам України.
І все це  депутати зробили без перерви на обід! Як повідомила агенція УНІАН, ввечері 3 квітня у сесійній залі сиділи голодні, перевтомлені депутати. І лише хитрі соціалісти нишком точили бутерброди з сиром та помідорами – їм передали сухий пайок.

Всі – в Суд!

Рада Європи вважає, що українську проблему має вирішити Конституційний Суд України
Доповідач моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ)  Ханне Северінсен в інтерв’ю «Німецькій хвилі»  озвучила позицію ПАРЄ: «Лише негайний розгляд Конституційним Судом України відповідності Указу Президента Ющенка Конституції України може зняти небезпеку поглиблення політичної кризи в країні».  Ханне Северінсен вважає, що – за умови підтвердження Судом конституційності Указу глави держави – позачергові вибори є прийнятним виходом з кризи.  Втім, за нинішньої виборчої системи в Україні, громадяни не мають реального впливу на формування виборчих списків партій, а отже. І на формування складу парламенту вони впливу не мають – додала пані Северінсен.
Водночас  доповідач ПАРЄ  сказала, що поділяє занепокоєння Президента Ющенка прагненням урядової коаліції сформувати конституційну більшість у Верховній Раді. На думку  пані Северінсен,  спроби уряду перебрати усю повноту влади в країні суперечать духу Конституції.

Жириновський сказав: Ющенко, ТАК!!!

Віце-спікер Держдуми Росії Володимир Жириновський назвав рішення Президента України про розпуск Верховної Ради абсолютно правильним:
- Депутаты не имеют права переходить из фракции во фракцию или становиться независимыми. Избиратель голосовал за определенный количественный состав данной фракции. Если депутаты покидают эту фракцию и переходят в другую, они обманывают избирателя. Они – политические мошенники. Это- прямой признак коррупции и произвола! (таку заяву зробив пан Жириновський в інтерв’ю  Російській службі новин).
МЗС Росії також оприлюднив офіційну позицію Москви щодо подій в Україні:
- У Росії уважно і зі стурбованістю стежать за розвитком ситуації в Україні. Вважаємо, що заклики до пошуку  компромісу, які зараз звучать в Україні, повинні бути враховані всіма сторонами в інтересах стабільності українського суспільства.  Росія в цьому щиро зацікавлена.

Силового варіанту не буде

Недосвідчені журналісти та  істеричні народні депутати схильні нагнітати жахи на улюблену в народі тему «Аби не було війни!!!»  Журналісти ставлять дурні питання на тему: а що буде, коли проллється кров?!  Нардепи закочують очі догори і стогнуть: «Не дай Боже, проллється кров!!!»
Українські силовики щодо цих стогонів висловились цілком конкретно. Ввечері 3 квітня міністр внутрішніх справ України пан Цушко заявив: «В Україні штатна ситуація. Силових варіантів не буде!»  Міністр оборони України пан Гриценко засвідчив, що жодних наказів висувати війська на позиції  українська армія від свого головнокомандувача (Президента України) не отримала.  Аби не нагнітати істерію, армія навіть тимчасово припинила проведення планових бойових навчань.

Розпустилися тут!

Розпуск парламенту – цілком звична процедура навіть для стабільних, розвинутих країн. Парламентських криз за останні два роки було досхочу.
2005 рік – розпуск парламенту в Японії. Відбувся через конфлікт нижньої (головної) палати з верхньою. Зчепилися японські парламентарі через проект приватизації поштової служби країни. Пройшли перевибори.
2005 рік – розпуск бундестагу в Німеччині. Відбулись перевибори, перемогла Ангела Меркель.
2006 рік – розпуск парламенту у Канаді через скандал з нецільовим використанням бюджетних  коштів. Пройшли перевибори.
2006 рік – парламентська криза у Голандії.  Зчепилися дві феміністки – пані міністр на прізвиська Залізна Ріта та письменниця-емінрантка-сомалійка-феміністка.
Всі згадані парламентські кризи закінчились перевиборами, а не громадянською війною.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх