Місто роздасть комунальну власність

6.04.2007, 18:04 Переглядів: 1 937
Комунальні підприємства будуть приватизовані. Першими під «роздачу» можуть підпасти КАТП-1628, ШРБУ та комбінат ритуальних послуг..

Міська влада розглядає можливість приватизації комунальних підприємств. Про це заявив мер Кременчука Микола Глухов. «Нас сама держава до цього підштовхує. Зараз ЖЕДи мають утримувати за нормативами на кожні два будинки по одному двірнику, на кожен будинок одному  по слюсарю. Приватники можуть зробити спецбригади та підвищити зарплату своїм працівникам»,- каже мер. Він зазначив, що все слід робити поступово, бо в місті вже є негативний приклад приватного ЖЕДу «Гарпун»: «Зараз на нього стільки скарг, що ми  перед керівництвом «Укртатнафти» підняли питання передачі будинків «Гарпун» у комунальну власність»
Перші комунальні підприємства можуть потрапити у приватні руки вже до кінця цього року. Серед первістків приватизації  мер називає спецкомбінат ритуальних послуг, комунальне автотранспортне підприємство 1628, що займається вивозом сміття, та шляхове ремонтно-будівельне управління, яке ремонтує міські дороги. До речі, майже на всіх цих підприємствах вже  змінено керівництво.
«Чому саме ці підприємства підлягають приватизації? Якщо КАТП-1628 збиткове, то ШРБУ- прибуткове підприємство, і навіщо його віддавати з комунальної власності у приватні руки?» - поцікавився «ТелеграфЪ» у мера. «Робота КАТП мене зовсім не влаштовує. У ШРБУ не достатньо фінансів, аби залучити нову техніку»,- коротко відповів той.
А ось на питання, чи не підвищать приватники ціну на свої послуги, наприклад, на викопування могили, мер лише відбувся жартом: «Так самі копайте! Дешевше ж буде!»
Разом з цим мер сподівається, що ціни, навпаки, зменшаться: «Все буде відбуватися через тендери. Зараз одна київська фірма інвалідів по зору, яка не платить ПДВ, шерстить всю Україну. Тендери виграє, бо дешевше за всіх надає пропозиції, наймає співпідрядників, і вони працюють».



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх