Тополі вздовж набережної Дніпра планують вирубати

6.04.2007, 18:04 Переглядів: 1 622
Міський парк культури та відпочинку «Придніпровський» можновладці планують реконструювати..
Візитна картка Кременчука – набережна Дніпра з її пірамідальними тополями, може згодом залишитися лише у пам’яті та на фотографіях

Уже до першого вересня повинен з’явитися відповідний технічний проект з реконструкції парку «Придніпровський». Віце-мер Василь Хоменко, що відповідає за реконструкцію парку, настоює на тому, щоб у ньому нічого нового не будували, а ось дерева таки «прочистили».
Тема вирубки дерев у Кременчуці, після знесення частини парку МЮДа і початку будівництва торгового комплексу «Амстор», набула актуальності. Ще б пак - вирубуються легені міста! Через це кременчужани з осторогою сприйняли новину про реконструкцію парку «Придніпровський». «Ну все, тепер і там все вирубають та забудують!» - зі сльозами на очах каже Наталя Павленко, яка майже щодня гуляє в парку з п’ятирічним сином.  А 80-річну пенсіонерку Ганну Ігоніну непокоїть те, що біля залізничної лікарні вже почали вирубувати дерева під будівництво. «Те саме чекає і на парк. Віце-мер Бишенко збирається там будувати музейно-адміністративний корпус. А ще кафе повідкривають, і парку не стане»,- обурюється пані Ігоніна, яка кожного вечора гуляє у парку.
Заспокоїти кременчужан узявся віце-мер Василь Хоменко, який відповідає за реконструкцію парку. В інтерв’ю журналістам він заявив, що до першого вересня має з’явитись технічний проект реконструкції. Що в ньому буде, пан Хоменко ще не знає. Попередньо відомо, що планується розширити доріжки та замінити атракціони. Віце-мер запевнив, що кафе не заполонять парк: «У ньому в рамках реконструкції не буде споруджено нових об’єктів. Тільки діючі споруди. Правда, деякі приміщення будуть знесені, а на їх місці на конкурсній основі збудують нові кафе. Це, зокрема, стосується бару «Півлимона» (приміщення колишнього залу гральних автоматів). Можливо, зникне бар «Ассоль», - каже Василь Хоменко. Віце-мер додав, що проект повинен передбачати реконструкцію набережної та скелі «Гранітний реєстр».

Перший крок реконструкції - вирубка дерев
Першими жертвами реконструкції стануть 100 сухих дерев та тополі вздовж набережної Дніпра. «Приїдуть дендрологи, подивляться, що слід вирубати, що насадити. Зараз у парку нараховується близько 100 сухих дерев. Тополі вздовж набережної Дніпра зносити треба вже сьогодні». За сокири «дроворуби» не візьмуться доти, поки фахівці не розроблять проект. Нові дерева цього року саджати також не планують.

І звідки впадуть гроші?
Кошти на розробку проекту реконструкції виділять з міського бюджету. Але грошей на  саму реконструкцію немає. У мерії зараз думають, звідки їх взяти: винайти наступного року в бюджеті, у що мало віриться, чи залучити інвесторів? Але який з цього зиск інвесторам: будувати ж нічого не дадуть! Нові атракціони не окупляться при невисокій вартості квитка, а за плату втридорога на них не підуть кататися кременчужани. Підтвердження цьому  - порожні гойдалки луна-парків, які тогоріч приїжджали до міста. Поки у ж мерії вирішують питання фінансування, у парку почали працювати старі атракціони, а люди повиходили на суботник. Парк має працювати.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх