Країні вже не потрібні юристи та економісти

6.04.2007, 18:04 Переглядів: 1 835
Міністерство освіти планує скоротити держзамовлення на юристів та економістів. Це пов’язано з тим, що фахівці з цих спеціальностей часто залишаються без роботи. Скорочення стосується лише державних закладів. Проте Кременчуцькому державному політехнічному університету (у нашому місті лише один державний вуз) скоріш за все це не загрожує.

Міністерство освіти планує скоротити держзамовлення на юристів та економістів. Це пов’язано з тим, що фахівці з цих спеціальностей часто залишаються без роботи. Скорочення стосується лише державних закладів. Проте Кременчуцькому державному політехнічному університету (у нашому місті лише один державний вуз) скоріш за все це не загрожує. За словами Володимира Усатюка, проректора з науково-педагогічної роботи та економіки, у «політехі» кількість держзамовлень і так невелика – нема чого зменшувати.
- Щороку ми отримуємо лист від Міністерства освіти та науки, де нам пропонують надати свої пропозиції щодо обсягів держзамовлень на наступний рік. У січні цього року Міносвіти запропонувало «передбачити зниження на 10% показників за галузями знань права, економіки та підприємництва, менеджменту та адміністрування». Ми вже подали свої пропозиції, які попередньо узгодили у Полтаві, до Міністерства. Скорочення держзамовлень у нашому університеті не плануємо. Є навчальні заклади, де є що зменшувати. Цього не можу сказати про наш вуз. Наприклад, із правознавства маємо усього десять держзамовлень. Відповідь на наші пропозиції Міністерство ще не надсилало. Тому, чи узгодить їх держава, буде відомо пізніше.
Пан Усатюк додав, що ті, хто дуже хоче стати юристом чи економістом,  можуть навчатися на платній основі.  Втім, на його думку, зараз державі більше потрібні інженери.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх