З 1 липня 2007 року Кременчуцькі податківці планують впровадити електронний контроль за обігом податку на додану вартість

10.04.2007, 11:04 Переглядів: 1 480
Як повідомили у відділі зв'язків з громадськістю, ЗМІ та масово-роз'яснювальної роботи Кременчуцької ОДПІ, з 1 липня 2007 року планується впровадити електронний контроль за обігом податку на додану вартість.
Для забезпечення можливості передачі документів до податкової інспекції потрібен лише комп'ютер, на якому має бути встановлено спеціальну програму, а також вихід до мережі Інтернет.
Електронна звітність дає змогу економити час. Для бухгалтера, це автоматичний розрахунок підсумкових або розрахункових рядків звітності, що зводить до мінімуму арифметичні помилки, та своєчасне оновлення програмного забезпечення при введенні нових звітних форм.

Як повідомили у відділі зв'язків з громадськістю, ЗМІ та масово-роз'яснювальної роботи Кременчуцької ОДПІ, з 1 липня 2007 року планується впровадити електронний контроль за обігом податку на додану вартість. Для забезпечення можливості передачі документів до податкової інспекції потрібен лише комп'ютер, на якому має бути встановлено спеціальну програму, а також вихід до мережі Інтернет. Електронна звітність дає змогу економити час. Для бухгалтера, це автоматичний розрахунок підсумкових або розрахункових рядків звітності, що зводить до мінімуму арифметичні помилки, та своєчасне оновлення програмного забезпечення при введенні нових звітних форм. Проте найголовніше - подання податкової звітності до податкової інспекції не виходячи з офісу. Практично за місяць кількість платників, які уклали з Кременчуцькою ОДПІ договори щодо забезпечення електронного документообігу, зросла більше ніж в 1,6 рази, а платників, які подають звітність у електронній формі, - у 1,4 рази. Як зауважила заступник начальника Кременчуцької ОДПІ І.І.Година основним документом, що регулює особливості подання звітності, яким установлено загальні вимоги до неї, податкову звітність може бути подано за добровільним рішенням платника податків до податкового органу в електронній формі за умови реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку визначеному законодавством.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх