Заходи з детінізації економічних процесів сприяють наповненню держбюджету

17.04.2007, 23:04 Переглядів: 1 867
Працюючи в напрямку детінізації економічних процесів в державі, домінантним завданням управління податкової міліції ДПА у Полтавській області залишається викриття та упередження найбільш небезпечних та кваліфікованих правопорушень в сфері оподаткування, руйнування злочинних схем, з використанням яких здійснюються незаконні мінімізаційні оборудки.
В результаті проведення спеціальних заходів, з початку поточного року співробітниками підрозділів податкової міліції області виявлено 90 злочинів, левова частка з яких належать до категорії тяжких. В числі кримінальних справ, порушених за даними фактами, - 8 справ резонансного характеру з багатомільйонними збитками.
Акцентуючи увагу на відпрацюванні особливо "привабливих" для "тіньовиків" завдяки своїй понадприбутковості сфер економічного життя регіону, попереджено 37 випадків незаконного формування "віртуального" податку на додану вартість та його відшкодування з бюджету на суму понад 53 мільйони гривень.

Працюючи в напрямку детінізації економічних процесів в державі, домінантним завданням управління податкової міліції ДПА у Полтавській області залишається викриття та упередження найбільш небезпечних та кваліфікованих правопорушень в сфері оподаткування, руйнування злочинних схем, з використанням яких здійснюються незаконні мінімізаційні оборудки. В результаті проведення спеціальних заходів, з початку поточного року співробітниками підрозділів податкової міліції області виявлено 90 злочинів, левова частка з яких належать до категорії тяжких. В числі кримінальних справ, порушених за даними фактами, - 8 справ резонансного характеру з багатомільйонними збитками. Акцентуючи увагу на відпрацюванні особливо 'привабливих' для 'тіньовиків' завдяки своїй понадприбутковості сфер економічного життя регіону, попереджено 37 випадків незаконного формування 'віртуального' податку на додану вартість та його відшкодування з бюджету на суму понад 53 мільйони гривень. Викрито 44 'фіктивні' фірми, за участі яких реально діючі суб'єкти господарювання мінімізували свої податкові зобов'язання, та ліквідовано два потужні конвертаційні центри, організатори яких займалися незаконним переведенням безготівкових коштів у готівку і їх 'відмиванням'. Як відмітив виконуючий обов'язки першого заступника голови - начальника УПМ ДПА у Полтавській області Владислав РУДЕНКО, з рахунків цих псевдопідприємницьких утворень вже на сьогодні до бюджету стягнуто майже півмільйона гривень. Наразі триває подальша робота щодо відшкодування завданих збитків в повному обсязі. Проводиться постійна робота щодо захисту споживчого ринку від фальсифікату та підробок. В рамках проведених відпрацювань на теренах області в поточному році ліквідовано 60 підпільних виробництв, в числі яких 8 нелегальних 'ґуралень' з виготовлення сурогатних алкогольних виробів та 9 цехів з переробки та виготовлення паливно-мастильних матеріалів. За цей період з незаконного обігу вилучено товарів на загальну суму більше 4,8 мільйонів гривень, з яких основну масу складає продукція підакцизної категорії. Загалом, за результатами проведеної працівниками податкової міліції Полтавщини роботи в напрямку детінізації економічної сфери, з початку року до держбюджету надійшло понад 13 мільйонів гривень. Заходи з протидії 'тіновим' оборудкам продовжуються. -------------------------------------- Прес-офіцер УПМ ДПА в області Степанович Сергій



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх