Фальсифікований “акциз” – співробітники податкової міліції Полтавщини упередили здійснення великої “тіньової” оборудки на ринку обігу підакцизної пр

18.04.2007, 13:04 Переглядів: 1 584
В ході заходів по протидії незаконним об орудкам з продукцією підакцизної групи, співробітники управління податкової міліції Державної податкової адміністрації у Полтавській області встановили факти реалізації одним з полтавських підприємств-виробників алкогольних виробів власного виробництва з використанням марок акцизного збору з ознаками фальсифікації.
За висновком експертів, акцизні марки, якими маркувалась вилучена з торгівельної мережі продукція підприємства, були виготовлені „тіньовими” умільцями за допомогою форм плоского друку.
Під час огляду території та виробничих потужностей підприємства, що проводився з санкції прокуратури та за участю представників органів місцевого самоврядування, слідчо-оперативна група податкової міліції виявила більш ніж 20 тисяч пляшок нереалізованої горілки, маркованих ідентичними акцизними марками з ознаками підробки.
Як розповів виконуючий обов’язки першого заступника голови – начальника управління податкової міліції ДПА у Полтавській області Владислав РУДЕНКО, водночас, під час огляду кабінету директора даного суб’єкта господарюваня слідчі виявили близько 20 тисяч одиниць невикористаних марок акцизного збору для маркування алкогольних напоїв вітчизняного виробництва, а також – понад десять тисяч штук класичних підробок під російську акцизну марку, пронумерованих одним і тим же номером.

В ході заходів по протидії незаконним об орудкам з продукцією підакцизної групи, співробітники управління податкової міліції Державної податкової адміністрації у Полтавській області встановили факти реалізації одним з полтавських підприємств-виробників алкогольних виробів власного виробництва з використанням марок акцизного збору з ознаками фальсифікації. За висновком експертів, акцизні марки, якими маркувалась вилучена з торгівельної мережі продукція підприємства, були виготовлені „тіньовими” умільцями за допомогою форм плоского друку. Під час огляду території та виробничих потужностей підприємства, що проводився з санкції прокуратури та за участю представників органів місцевого самоврядування, слідчо-оперативна група податкової міліції виявила більш ніж 20 тисяч пляшок нереалізованої горілки, маркованих ідентичними акцизними марками з ознаками підробки. Як розповів виконуючий обов’язки першого заступника голови – начальника управління податкової міліції ДПА у Полтавській області Владислав РУДЕНКО, водночас, під час огляду кабінету директора даного суб’єкта господарюваня слідчі виявили близько 20 тисяч одиниць невикористаних марок акцизного збору для маркування алкогольних напоїв вітчизняного виробництва, а також – понад десять тисяч штук класичних підробок під російську акцизну марку, пронумерованих одним і тим же номером. Відповідність українських марок акцизного збору існуючим державним стандартам наразі встановлюється. Також проводяться експертні дослідження виявленої на території підприємства алкогольної продукції, орієнтовна вартість якої складає понад 160 тисяч гривень. За даними фактами стосовно керівників підприємства порушено кримінальну справу за ознаками ст. 216 Кримінального кодексу України. Тривають подальші слідчо-оперативні дії. В цілому, з початку року, співробітники управління податкової міліції ДПА у Полтавській області вилучили з незаконного обігу товарів на загальну суму більше 4,8 млн. грн., з яких основну масу становить продукція підакцизної категорії. Окрім цього – на теренах області ліквідовано 60 підпільних виробництв, в числі яких – 8 нелегальних ґуралень. Робота із захисту споживчого ринку від фальсифікату та підробок триває. ----------------------------------- Прес-офіцер УПМ ДПА у Полтавській області Степанович Сергій



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх