Гарячу воду почнуть відключати вже з 10 травня

21.04.2007, 10:04 Переглядів: 1 736
Цього року енергетики планують розпочати літні ремонтні роботи на тепломагістралях раніше ніж зазвичай – з 10 травня. Першим під відключку підпаде Молодіжний, де воду відключатимуть 2 рази на літо. Потім ремонтуватимуть труби в нагірній частині міста, центрі та магістралі ТЕЦ КрАЗу..
Влітку кременчужани в середньому на місяць залишаться без гарячої води

З 10 травня енергетики ВАТ «Полтаваобленерго» мають розпочати літні профілактичні ремонтні роботи із заміни застарілих трубопроводів. Звичайно ці роботи передбачають відключення гарячої води в кранах кременчужан. Першими під відключку підпадають мешканці Молодіжного, де води не буде з 10 травня по 15 червня. Однак через заміну трубопроводу, який експлуатується вже з добрих чотири десятки років, для нормальної роботи тепломереж воду мешканцям Молодіжного відключатимуть двічі. Друге відключення заплановано на 6-18 липня. Щоправда, воно торкнеться лише мешканців чотирьох кварталів, які розташовані від парку Воїнів-Інтернаціоналістів та Палацу культури «Нафтохімік» і до кінця Молодіжного.
В усьому іншому енергетики нововведень не обіцяють. Після ремонту на Молодіжному відбудеться ремонт мереж у нагірній частині міста, потімі у центрі і згодом на мережах ТЕЦ КрАЗу (див. графік відключень).
«Ми плануємо не відступати від графіку, однак всі наші роботи залежать від фінансування, у тому числі від проплат населення за отримані послуги»,–каже головний інженер ТЕЦ Юрій Зюман. – А ось із проплатами якраз і труднощі».

Перерахунку тарифів не буде!
«З понад 30 мільйонів гривень боргів – 23,5 мільйони гривень це борг населення, ще майже три мільйони нам винні об’єднання співвласників багатоповерхівок та 2,5 мільйони завинила держава за сплату пільговиків»,–каже заступник начальника Кременчуцької філії ВАТ «Полтаваобленерго» Ігор Петрусь. За його словами, сума проплат за отримані тепло та гарячу воду у місті у порівнянні з минулим роком зменшилася. В деяких місяцях вона була критично допустимою, наприклад, у листопаді – лише 75%. Ігор Петрусь зменшення рівня проплат пояснює тим, що підвищилися тарифи, а населення не дуже поспішає проплачувати  за новими цінами. «Люди думають, що політики їх зменшать. Так ось, хочу запевнити, що перерахунку тарифів не буде!» – заявив пан Петрусь.
Разом з цим він наголошує, що енергетики продовжать нещадну боротьбу з неплатниками через суди. За час опалювального періоду юридична служба компанії подала 1416 позовів на неплатників і з них 1400 суд задовільнив. Він наказав неплатникам погасити борги, загальна сума яких сягає близько двох мільйонів гривень

Графік відключення гарячої води по мікрорайонам
10 травня – 15 червня  Молодіжний
6 липня – 18 липня  Молодіжний (окремі мікрорайони)
11 червня – 15 липня  Нагірна частина
16 липня – 25 серпня Центральна частина
27 серпня – 28 вересня Мікрорайони, що отримують енергоносій від ТЕЦ КрАЗу



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх