У місті можуть з’явитись нові вулиці

21.04.2007, 10:04 Переглядів: 1 612
Вулицям, що згодом з’являться у Кременчуці, фахівці пропонують давати назви, які існували до революції. У новому мікрорайоні «Озерний» може з’явитись вулиця Дружби народів, а вулицю біля телевежі «Візиту», можливо, назвуть Ефірна.

Нову назву збираються надати вулиці,  що незабаром з’явиться в районі телевізійної вежі ПТК «Візит». Як повідомляє прес-служба міськвиконкому, на комісії щодо перейменування назв вулиць та площ міста, було висунуто кілька пропозицій: назвати її вул. Утьосова, вул. Дімари, вул. Преподобного Іона Київського і Кременчуцького. Також з урахуванням розташування там телевежі майбутній вулиці, можливо, присвоять назву Ефірної. Директор  краєзнавчого музею Алла Гайшинська запропнувала надалі надавати новоствореним вулицям  назви, що існували до 1917 року: Гайдамацька, Георгіївська, Гетьманська, Кочубеївська, Отаманська, Потьомкінська. Крім цього, на її думку, вулиці слід називати на честь видатних учених, діячів мистецтва, відомих особистостей, які народилися у Кременчуці, проживали тут чи іншим чином були пов'язані з нашим містом. Наприклад, на честь видатного хірурга  Овксентія Богаєвського,  першого  Президента  Академії  наук  України Володимира Вернадського, заслуженого лікаря України, Михайла Дімари, православного святого Іона Київського і Кременчуцького, героя Радянського Союзу Юрія Таптунова та інших. Алла Гайшинська також пропонує увічнити в назвах вулиць значимі факти в житті міста, наприклад: вул. Нафтохіміків,  вул. Чумацька, вул. Екологічна.
При найменуванні вулиць у новому мікрорайоні «Озерний» було запропоновано назвати одну велику вулицю Побратимською,  Міст побратимів, або ж Дружби народів. На ній пропонується розташувати магазини, кав'ярні, школи, дитсадочки під іменами міст-побратимів, розмістивши на них пам'ятні дошки.
Щодо перейменування вулиці Цюрупи, яку пропонували назвати на честь лікаря Віктора Федорченка, то цього року її не переіменують. Бо на цій вулиці розташовано багато підприємств та житлових будинків, тому перейменування обійдеться у значну суму. У бюджеті ж цього року ці кошти  не заплановані.
Думки щодо перейменування вулиць кременчужани можуть висловити голові комісії, керуючому справами виконкому міської ради Миколі Бугаєнку, написавши листа за адресою: площа Перемоги, 2.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх