Ціни на торговельні місця зростуть

21.04.2007, 11:04 Переглядів: 1 758
На Центральному ринку з травня підвищаться ціни на місця для торгівлі. Після цього підприємці або піднімуть вартість власної продукції, або ж «перекинуться» на інші кременчуцькі базари..
Подорожчання «містових» на Центральному ринку може привести до підвищення цін на товари

Підприємці «проти» дорогого торгового місця…
Після подорожчання «містового» дехто з торгівців уже планує піднімати ціни на власні товари, а дехто «милиться» на інші базари Кременчука.
– Звісно, задарма працювати не хочеться, тому ціни на деякий товар доведеться підняти, – говорить  Галина, продавець штучних квітів. – Платити й зараз доводиться немало: «містове», плюс оренда, податки. За місяць дотягує до 1200 гривень.
– Усе це робиться для того, щоб виштовхати із базару сільських торгівців, – вважає Валентина, «молочний» продавець. – Подорожчання призведе лише до того, що сільська продукція узагалі зникне із Центрального ринку.
Підприємці говорять, що минулого року була така ж ситуація, проте ціну так і не підняли.
– Ми всі протестували, збирали підписи. Тому ціна на «містове» залишилася незмінною, а тепер навіть не знаю, чим це все закінчиться, – каже Вікторія, продавець одягу. – Рівень торгівлі нині взагалі упав. Товару багато, виграємо лише, утримуючи стабільні ціни. А якщо доведеться піднімати, то позбудемося покупців. На інших базарах ціни на торговельне місце набагато нижчі.  

… а керівництво Центрального ринку «за»
Наталія Бунчук, заступник директора Центрального ринку стверджує, що ріст цін на «містове» неминучий, адже нині подорожчання скрізь: зросла вартість комунальних послуг (електроенергії, опалення), послуг зв’язку, Інтернету тощо.
– Ми підрахували всі витрати і вирішили вартість місць для торгівлі частково підняти. Нові ціни вже задекларовані у Полтаві, – коментує пані Бунчук. – Проте подорожчання буде відбуватися не відразу, а поетапно. Перший етап – для абонементів, з 1 травня. Ціни на «містове» зростуть на 7%, 10%, 15 %, залежно від виду продукції, яка реалізується (продовольчі чи промислові товари), та місця розташування абонемента.

Р.S. На інших базарах Кременчука подорожчання торговельних місць поки що не передбачається.

 



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх