Депутати Полтавської обласної ради звернулися до парламенту та уряду з проханням передбачити в Держбюджеті на 2008 рік можливість направлення певного

22.04.2007, 14:04 Переглядів: 1 480
Депутати Полтавської обласної ради звернулися до парламенту та уряду з проханням передбачити в Держбюджеті на 2008 рік можливість направлення певного відсотку рентної плати до бюджетів тих районів, де безпосередньо проводиться видобуток вуглеводнів, що дасть змогу прискорити вирішення питань розбудови соціальної інфраструктури районів та захисту довкілля.
Як передає корреспондент УНІАН, відповідне звернення депутати прийняли 20 квітня на сесії облради.
В зверненні зокрема зазначається, що Постановою Кабінету Міністрів України від 8 грудня 2006 року №1697 «Про заходи щодо подальшого вдосконалення механізму забезпечення природним газом вітчизняних споживачів» роздрібні ціни встановлені таким чином, що це не сприяє стимулюванню жителів області до економного споживання газу і не дає можливості чітко диференціювати оплату залежно від обсягів споживання.
“Відтак вважаємо за доцільне: по-перше, розрахунок роздрібних цін у поточному році для населення здійснювати залежно від фактичного використання природного газу в середньому за два попередні роки; по-друге, ввести більш детальну диференціацію ціни на використаний газ: до 1500 куб.

Депутати Полтавської обласної ради звернулися до парламенту та уряду з проханням передбачити в Держбюджеті на 2008 рік можливість направлення певного відсотку рентної плати до бюджетів тих районів, де безпосередньо проводиться видобуток вуглеводнів, що дасть змогу прискорити вирішення питань розбудови соціальної інфраструктури районів та захисту довкілля. Як передає корреспондент УНІАН, відповідне звернення депутати прийняли 20 квітня на сесії облради. В зверненні зокрема зазначається, що Постановою Кабінету Міністрів України від 8 грудня 2006 року №1697 «Про заходи щодо подальшого вдосконалення механізму забезпечення природним газом вітчизняних споживачів» роздрібні ціни встановлені таким чином, що це не сприяє стимулюванню жителів області до економного споживання газу і не дає можливості чітко диференціювати оплату залежно від обсягів споживання. “Відтак вважаємо за доцільне: по-перше, розрахунок роздрібних цін у поточному році для населення здійснювати залежно від фактичного використання природного газу в середньому за два попередні роки; по-друге, ввести більш детальну диференціацію ціни на використаний газ: до 1500 куб. м, до 2500 куб. м, до 4000 куб. м, до 6000 куб. м та понад 6000 куб. м. Зважаючи на те, що значна частина видобутих в Україні газу (36%), газового конденсату (60%), нафти (11%) припадають на Полтавщину, а вся рентна плата на видобуті вуглеводні надходить до державного бюджету (лише філія ДК “Укргазвидобування” НАК “Нафтогаз України“ газопромислове управління “Полтавагазвидобування” щомісячно сплачує 74 млн. грн. рентної плати), прохаємо передбачити в Держбюджеті на 2008 рік можливість направлення певного відсотку рентної плати до бюджетів тих районів, де безпосередньо проводиться видобуток вуглеводнів”,- сказано в зверненні.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх