Архієпископ Полтавський і Кременчуцький Филип взяв участь в урочистостях із нагоди передачі Полтавській обласній науковій бібліотеці імені І. Котлярев

24.04.2007, 17:04 Переглядів: 1 740
Голова Синодального відділу релігійної освіти, катехизації та місіонерства Української Православної Церкви Високопреосвященніший архієпископ Полтавський і Кременчуцький Филип взяв участь в урочистостях із нагоди передачі Полтавській обласній науковій бібліотеці імені І. Котляревського духовної літератури.
Відкриваючи акт передачі, Директор бібліотеки п. Т.

Голова Синодального відділу релігійної освіти, катехизації та місіонерства Української Православної Церкви Високопреосвященніший архієпископ Полтавський і Кременчуцький Филип взяв участь в урочистостях із нагоди передачі Полтавській обласній науковій бібліотеці імені І. Котляревського духовної літератури. Відкриваючи акт передачі, Директор бібліотеки п. Т. І. Зеленська відзначила велику роль духовної літератури у духовному відродженні України. Владика Филип розповів присутнім про культурологічне значення духовної літератури. Його Високопреосвященство відзначив, що менталітет українців створювався під безпосереднім впливом християнства. А нині, коли з особистої ініціативи президента України у школах запроваджується викладання християнської етики в українській культурі, попит на духовну літературу зростає. І перша акція з передачі духовної літератури є лише початком довгострокової програми співпраці Полтавської єпархії Української Православної Церкви з бібліотеками області. Владика відповів на питання журналістів. Серед переданої літератури — примірники Святого Письма, перекази Біблії для дітей, збірки духовних оповідань класиків світової літератури в українському перекладі. Окреме місце посідають передруки класичних дореволюційних книг і сучасні видання святоотецької літератури — святителя Іоанна Златоуста, праведного Іоанна Кронштадтського, преподобного Силуана Афонського. Важливо, що серед видань є і популярна в Україні та за її межами книжка для дітей «Хвилинка святості». Складена вчителькою із Глибокої Балки Решетилівського району п. Л. А. Лисяк за творами митрополита Полтавського і Кременчуцького Феодосія (Дикуна, +2001), ілюстрована полтавською художницею Ю. Коваль, книга видана в Полтаві і являє собою прекрасний внесок Полтавців у справу відродження духовності рідного краю.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх