Полтавщина готується до відзначення 62 річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

25.04.2007, 12:04 Переглядів: 1 697
62 річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років 9 травня святкуватимуть в усій Україні. Про стан підготовки до відзначення цієї дати в області йшлося під час щотижневої наради, яку провів голова облдержадміністрації Валерій АСАДЧЕВ.
Він наголосив, що ветерани нині потребують більше індивідуальної уваги у зв’язку з віком і станом здоров’я, тож треба змінювати підходи в роботі соціальних служб, роблячи акценти на адресній допомозі.
В області постійно надається допомога людям похилого віку, в їх числі й ветеранам з боку зокрема учнів та студентів.

62 річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років 9 травня святкуватимуть в усій Україні. Про стан підготовки до відзначення цієї дати в області йшлося під час щотижневої наради, яку провів голова облдержадміністрації Валерій АСАДЧЕВ. Він наголосив, що ветерани нині потребують більше індивідуальної уваги у зв’язку з віком і станом здоров’я, тож треба змінювати підходи в роботі соціальних служб, роблячи акценти на адресній допомозі. В області постійно надається допомога людям похилого віку, в їх числі й ветеранам з боку зокрема учнів та студентів. Також активізувався волонтерський рух. Нині триває робота із впорядкування меморіальних комплексів, пам’ятників, могил загиблих захисників Вітчизни. В області взято на охорону понад 2,5 тисячі пам’яток періоду Великої Вітчизняної війни. Традиційно напередодні та під час святкування Дня Перемоги у закладах культури та мистецтва Полтавщини будуть проведені урочистості за участю представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських та ветеранських організацій, мітинги-реквієми, тематичні концертні програми, вечори-зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни, вечори-вшанування, масові гуляння, виступи професійних та аматорських колективів, виставки робіт народних умільців, художників та інші культурно-мистецькі заходи. У Полтавському краєзнавчому музеї планується проведення місячника під девізом «Подвигу народному жити вічно», в рамках якого відбудуться тематичні екскурсії, уроки пам’яті. Марш-парад духових оркестрів та обласне свято духової музики пройде в Полтаві 6 травня, а 8 травня в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. М.В. Гоголя планується проведення вистави-концерту «Життя обпалене війною». А в День свята на Співочому полі Марусі Чурай відбудеться культурно-мистецький захід «Іде весна без війни» та святковий фейерверк. У мікрорайонах обласного центру заплановані святкові концертні програми учнів та викладачів дитячих музичних шкіл та школи мистецтв «Мала академія». У бібліотеках працюватимуть книжкові виставки, пройдуть тематичні вечори. У кінотеатрах демонструватимуться фільми про життєвий подвиг героїв Великої Вітчизняної війни. День Перемоги цього року відзначатимуть майже 130 тисяч ветеранів Великої Вітчизняної війни. Із них право на отримання щорічної разової допомоги, передбаченої законодавством, мають понад 124 тисячі чоловік. Ця виплата здійснюється до 5 травня. За словами начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмили КОРНІЄНКО, вже отримано списки ветеранів, що мають право на разову грошову допомогу, та сформовано відомості. А райуправління праці та соціального захисту населення області проводять щоденний контроль за виплатою допомоги в регіонах та щотижня направляють інформацію до Головного управління праці та соціального захисту населення для подальшого інформування Міністерства праці та соціальної політики України. Тетяна СЕПІТА



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх