До липня у Кременчуцькому наркодиспансері запрацює проект замісної підтримуючої терапії наркозалежних

26.04.2007, 14:04 Переглядів: 2 279
Про це 25 квітня, на засіданні координаційної ради з питань запобігання захворювання на ВІЛ-СНІД, що проходило у Кременчуцькому виконкомі, повідомили лікар нарколог Кременчуцького наркодиспансеру Олександр Чорномис та психолог Ірина Бермезова. Замісна терапія представляє собою безкоштовні ін’єкції мінімальних доз синтетичного наркотику (до складу входять метадон та упринарфен), у комплексі з психологічною допомогою, системним наркоманам. Перш за все – хворим на ВІЛ-СНІД. Гроші на реалізацію проекту до 2009 року виділятиме міжнародна організація «Альянс».

Про це 25 квітня, на засіданні координаційної ради з питань запобігання захворювання на ВІЛ-СНІД, що проходило у Кременчуцькому виконкомі, повідомили лікар нарколог Кременчуцького наркодиспансеру Олександр Чорномис та психолог Ірина Бермезова. Замісна терапія представляє собою безкоштовні ін’єкції мінімальних доз синтетичного наркотику (до складу входять метадон та упринарфен), у комплексі з психологічною допомогою, системним наркоманам. Перш за все – хворим на ВІЛ-СНІД. Гроші на реалізацію проекту до 2009 року виділятиме міжнародна організація «Альянс». Планується, що перші ін’єкції будуть зроблені вже у другому кварталі цього року.  У програму підтримки, спочатку, потраплять 100 наркозалежних кременчужан.

На думку лікарів та, виходячи з досвіду київських та іноземних колег, програма дає ряд позитивних моментів: людина залишається живою, може влаштуватися на роботу, покращується криміногенна обстановка. «Гірше не буде, це точно», – завершив свій виступ лікар Олександ Чорномис.

Наркозалежним, що проходитимуть замісну терапію, будуть видані посвідчення, які, у разі непорозуміння, можна буде показати працівникам правоохоронних органів.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх