Макдональдсу «дали добро»

26.04.2007, 22:04 Переглядів: 1 832
24 квітня на сесії міськради депутати проголосували «За» розташування Макдональдсу на розі вулиць Київської та 60 років Жовтня.

Його збираються будувати на зупинці «Вічно живим»

«Рукопашний бій». Валентин Стасюк (зліва) стверджує, що на Макдональдс немає всіх погоджень фахівців, а забудовник Віктор Калашнік (справа) запевняє, що «все там дуже добре»

24 квітня на сесії міськради депутати проголосували «За» розташування Макдональдсу на розі вулиць Київської та 60 років Жовтня. Тобто, біля фонтану в районі зупинки «Вічно живим» (де зупиняються маршрути тролейбуса №1 та маршруток №16 та №30). Варіантів розміщення Макдональдсу кілька. Спочатку забудовники запропонували звести його біля зупинки, там, де зараз зупиняються сільські автобуси. Проти цього дуже обурюється керуючий справами міської ради Валентин Стасюк.  Бо, за схемою, до Макдональдсу машини будуть під’їжджати прямо по тротуару. Куди подінуться пішоходи, у схемі не зазначено. Крім того, пан Стасюк каже, що проектанти не витримали ще ряд нормативів.  Архітектура міста його підтримує – на цій ділянці дійсно не можна розміщувати такий об’єкт.
Ще один з варіантів від забудовників – «посадити» Макдональдс прямо посеред газону. Від цього не в захваті в управлінні архітектури. Бо заклад закриє сам фонтан і явно не «впишеться» у комплекс «Вічно живим». Головний архітектор міста бачить ще один варіант розташування Макдональдсу. Його можна звести на місці самої зупинки «Вічно живим». Однак саме зараз там повним ходом іде реконструкція зупинки. Тож у цьому випадку забудовникам доведеться домовлятись із її власником.
Пан Труш за розробленими проектантами схемами виніс кілька зауважень. Серед них розмістити Макдональдс у комплексі із зупинкою транспорту, передбачити тротуар та провести громадські слухання. До речі, він запропонував депутатам відправити Макдональдс на доопрацювання. Але ті його не послухали. 

Все краще – дітям! Лише прибуток у кішені…
Депутат Віктор Калашнік, що очолює фірму «Торгово-розважальний центр», якій і виділяється ділянка під будівництво Макдональдсу, розповів колегам по міській раді, що з Макдональдсом уже підисаний договір. Навіть є строки здачі об’єкту в експлуатацію. І з погодженнями у нього все гаразд – документи підписали і ДАІ, і санстанція, і пожежні, і «все там дуже добре!». Дивно тоді, що управління архітектури хотіло відправити це питання на доопрацювання. Але у пана Калашніка знайшлись захисники! Депутат Олег Бабаєв пояснив колегам, який це шанс для дітей. Бо стоїть питання не будівництва гей-клубу або стриптиз-бару, а дитячого закладу! «Повірте, ми розташуємо все так, що будуть враховані всі інтереси», - підсумував пан Бабаєв. Депутатам сподобалось про «всі інтереси», і на сесії вони проголосували за Макдональдс.

Нібито були, нібито слухання
Місцеві мешканці від ідеї будівництва Макдональдса не в захваті. 23 квітня їх зібрали на «сходку». Послухати, що розкажуть посадовці, прийшли переважно пенсіонери. Самі вони категорично проти Макдональдса. Їм хочеться спокійного відпочинку біля фонтану, а не серед купи народу та машин. Керівник апарату міської ради Валентин Стасюк каже, що є документ про проведення громадських зборів. У ньому зазначено, що мешканці не проти будівництва. Але там значаться підписи лише двох жителів мікрорайону. Все інше – «автографи» громадських партій.  Тож які це громадські збори? Самі мешканці, які підійшли на «сходку», кажуть, що  ніхто їх не збирав і нічого не розповідав.
Архітектори у своїх зауваженнях рекомендували провести громадські слухання. Коли їх проведуть і чи проведуть взагалі, не відомо. А поміж тим депутати вже сказали своє «Так!».

Депутатські розваги
З появою нової системи електронного голосуваня депутати отримали змогу надавати нову послугу – допомога товаришу по фракції. Нею можна скористатись під час голосування. Наприклад, допомогти колезі по фракції натиснути потрібну кнопку. Або потурбуватись про депутата, якого взагалі немає в залі. Для цього потрібно заздалегіть попрохати у нього персональну картку для голосування. Потім вставити її у пристрій для зчитування. І замість відсутнього депутата приймати всі рішення. «Найтурботливішим» виявився депутат Олег Бабаєв. Під час голосуванння інколи він умудрявся голосувати за себе та за двох відсутніх колег по фракції – Віталія Надошу та Андрія Джигіля. Пан Бабаєв як зберігач карток товаришів-депутатів, витягав їх у відповідальні моменти. Він віддавав їх колегам по фракції, які сиділи ближче до відсутнього товариша, прохав вставити та проголосувати. Майже наприкінці сесії мер помітив, що в залі є депутат-невидимка: його немає, а він голосує. Міському голові нова депутатська послуга не сподобалась. Він зробив пану Бабаєву зауваження. Більше той під час голосування про своїх колег не турбувався.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх