Легалізація заробітної плати та робота з боржниками на постійному контролі Кременчуцької ОДПІ

8.05.2007, 17:05 Переглядів: 2 236
Одним із пріоритетних завдань Кременчуцької ОДПІ є контроль за надходженням до бюджету податку з доходів фізичних осіб. Постійно проводиться масово-роз'яснювальна робота з платниками податків щодо легалізації заробітної плати шляхом розміщення в ЗМІ інформації про необхідність обов'язкового оформлення найманих працівників, про виплату заробітної плати не нижче законодавчо встановленого рівня (з 1 квітня - 420 грн.), про порядок оподаткування заробітної плати і про звітність, яка пов'язана з нею.
Але, на жаль, як свідчать результати перевірок виявляються порушники, що мають заборгованість із виплати заробітної плати та використовують працю найманих робітників, не дотримуючись норм чинного законодавства.

Одним із пріоритетних завдань Кременчуцької ОДПІ є контроль за надходженням до бюджету податку з доходів фізичних осіб. Постійно проводиться масово-роз'яснювальна робота з платниками податків щодо легалізації заробітної плати шляхом розміщення в ЗМІ інформації про необхідність обов'язкового оформлення найманих працівників, про виплату заробітної плати не нижче законодавчо встановленого рівня (з 1 квітня - 420 грн.), про порядок оподаткування заробітної плати і про звітність, яка пов'язана з нею. Але, на жаль, як свідчать результати перевірок виявляються порушники, що мають заборгованість із виплати заробітної плати та використовують працю найманих робітників, не дотримуючись норм чинного законодавства. Так, з початку року було проведено 33 оперативні перевірки 130 підприємців, які здійснюють підприємницьку діяльність з використанням праці найманих робітників за місцем безпосереднього здійснення їх діяльності. За результатами перевірок виявлено 90 неоформлених найманих робітників. Після перевірок 10 суб'єктів господарювання внесли зміни до свідоцтва про сплату єдиного податку, оформили 15 працівників та сплатили за них 1,6 тис. грн. єдиного податку. За результатами документальних перевірок до прокуратури передана інформація по 4 підприємцях та 1 підприємству, у яких встановлені випадки порушення законодавства про оплату праці. Діє робоча група при міськвиконкомі по легалізації заробітної плати. Протягом поточного року відбулося 15 спільних перевірок з територіальним відділенням інспекції з охорони праці та з прокуратурою по 21 підприємцю. За результатами спільних рейдів виявлено 31 неоформлених найманих працівника. Після перевірок 2 суб'єкти господарювання внесли зміни до свідоцтва про сплату єдиного податку, оформили 8 працівників та сплатили за них 820 тис. грн. єдиного податку. Працівниками Кременчуцької ОДПІ проводиться робота з платниками податків під час видачі свідоцтв про сплату єдиного податку, патентів про сплату фіксованого податку та торгових патентів, аналізуються дані стосовно зазначених видів діяльності та відповідної кількості найманих працівників. Місця здійснення діяльності береться на контроль. Відділ масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Кременчуцької ОДПІ



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх