У пологовому будинку різко зросла дитяча смертність

11.05.2007, 15:05 Переглядів: 1 446
У пологовому будинку з початку року померло 11 немовлят, 9 з них (за даними головного санітарного лікаря міста) – у квітні. Збільшення дитячої смертності розслідують обласні медики. Службове розслідування проводиться і в Кременчуці..
Чому помирають немовлята? Пологовий будинок перевіряє обласна комісія

У місті різко збільшилася смертність дітей до року. Джерела з медичних кіл повідомляли «Телеграфу», що з початку року цей показник склав 15 смертей за три місяці, тоді як стільки ж було зафіксовано за весь минулий рік.
Завідувач міського відділу охорони здоров’я Валерій Литвиненко підтверджує інформацію. За його даними, за три місяці в місті померло 15 дітей віком до року, 11 з них -   безпосередньо у пологовому будинку, решта були виписані. Але у ститистиці показник смертності  враховується у пологовому будинку, пояснює посадовець. Валерій Литвиненко стверджує, що причинного зв’язку між смертністю немовлят немає: «За  кожним випадком дитячої смертності проводиться службове розслідування…Понад 80% пологів проходить із патологіями. Причини однієї немає, це комплекс причин. Є дуже серйозні організаційні, діагностичні висновки. Але якщо в 1994 році у нас був спалах інфекції, то тут один випадок смертності до іншого немає ніякого відношення.»
Неофіційні джерела повідомляли, що у пологовому будинку шукають якусь інфекцію. Коментар з цього приводу головного санітарного лікаря міста Віктора Акімова: «Коли мені повідомили, що лише у квітні в пологовому будинку померло дев’ять дітей, мене це дуже стурбувало. Ми вирішили перевірити заклад. Виїхали до пологового будинку з бригадою фахівців санепідемстанції – бактеріологами, епідеміологами, санітарними лікарями. Узяли всі посіви, які необхідні. 10 травня будуть відомі результати. Але до цього часу ні відомча баклабораторія пологового будинку, ні лабораторія санепідемстанції під час обстежень відхилень по мікрофлорі не виявляла.
Відомо також, що 7 травня у пологовому будинку працювала обласна медична комісія. «ТелеграфЪ» планує повернутися до теми, коли стануть відомі результати перевірок.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх