Стартував проект «Розвиток громадської ініціативи серед молоді» у Полтавській області

16.05.2007, 16:05 Переглядів: 1 698
Важливим фактором, що повинен стимулювати участь молоді у вирішенні молодіжних проблем повинні бути громадські організації, органи шкільного та студентського самоврядування, органи молодіжного самоврядування на рівні міст та районів Полтавської області. На сьогодні розвиток молодіжної громадської ініціативи зосереджений переважно у великих містах області. У невеликих містах та районах області рівень розвитку молодіжних організацій потребує значного покращення.

Саме з цією метою проект “Розвиток громадської ініціати серед молоді” реалізовується Полтавською координаційної групою до складу якої входить Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій (місто Кременчук) та Молодіжний Парламент Полтавщини (місто Полтава) за підтримки Східноєвропейського Демократичного Центру (EEDC).

Важливим фактором, що повинен стимулювати участь молоді у вирішенні молодіжних проблем повинні бути громадські організації, органи шкільного та студентського самоврядування, органи молодіжного самоврядування на рівні міст та районів Полтавської області. На сьогодні розвиток молодіжної громадської ініціативи зосереджений переважно у великих містах області. У невеликих містах та районах області рівень розвитку молодіжних організацій потребує значного покращення. Саме з цією метою проект “Розвиток громадської ініціати серед молоді” реалізовується Полтавською координаційної групою до складу якої входить Кременчуцький міський комітет молодіжних організацій (місто Кременчук) та Молодіжний Парламент Полтавщини (місто Полтава) за підтримки Східноєвропейського Демократичного Центру (EEDC). У рамках проекту передбачається підтримка громадської активності молодих людей з 11 міст та районів Полтавської області, їх залучення до роботи громадських організацій та навчання методикам відстоювання своїх інтересів в органах державної влади і місцевого самоврядування. Програма передбачає проведення 13 навчальних семінарів-тренінгів зі стратегічного планування, ефективної роботи в команді та проведення лобістських кампаній; ініціювання та проведення 2-х лобістських кампаній на місцевому рівні, реалізація 2-х локальних ініціатив по вирішенню питань територіальної громади, проведення тренінгу для тренерів для 15 активістів; підтримку діяльності міських, районних молодіжних громадських об’єднань, проведення 3 денного табору для молодих лідерів, видання та розповсюдження інформаційно-навчальних матеріалів з питань розвитку громадської активності, стимулювання підвищення активності молоді по відстоюванню своїх інтересів в органах влади, створення механізму співпраці молодіжних організацій з різних міст та районів, випуск інформаційного бюлетеня “Молода Громада”. Цьогорічний проект охоплює 11 районів Полтавської області, а саме: м. Полтава, Гадяцський район, Гребінківський, Семенівський, Великобагачанський, Хорольський, Кобеляцький, Глобинський, Пирятинський, Кременчуцький, Козельщинський райони. КОРОТКО ПРО EEDC: Товариство Східноєвропейський демократичний центр зареєстровано в 2001 р. Воно виникло на основі Білоруської програми Фонду “Інститут сприяння демократії у Східній Європі”. Діяльність Товариства спрямована на розвиток демократії, підтримку громадянських ініціатив і проектів, поширення інформації про права людини, а також на побудову відкритого суспільства, сприяння суспільним і політичним перетворенням в посткомуністичних країнах. До 2001 року СДЦ здійснювало свої програми переважно в Білорусі. У 2001 р. був проведений перший проект в Україні. З того часу СДЦ постійно підтримує громадські ініціативи, незалежні засоби масової інформації, а також програми обміну досвідом між для українських державних службовців, а також обмін досвідом з питань проведення адміністративної реформи в Україні.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх