У Кременчуці планується проведення круглого столу «Від регіональної політики до регіонального самоврядування»

16.05.2007, 22:05 Переглядів: 1 560
Наприкінці травня у міськвиконкомі планується проведення круглого столу «Від регіональної політики до регіонального самоврядування», який проходитиме в рамках проекту «Кременчуцький біосферний регіон: комплексна модель соціально-економічного розвитку регіону». Його мета - створення на базі кременчуцького регіону експериментальної бази для вивчення умов проведення адміністративно-територіальної реформи та її наслідків шляхом науково-практичних методологічних розробок алгоритмів сталого розвитку.
За словами завідуючої відділом землекористування міськвиконкому Олександри Шереметьєвої результатом цього круглого столу повинен стати підписаний спільний план дій на майбутнє - протокол намірів про співпрацю, який дасть можливість реалізації одного наступних кроків проекту - соціологічного дослідження в цих регіонах. До Кременчуцького біосферного регіону входять міста Кременчук, Комсомольськ, Світловодськ, селище міського типу Власівка, Глобинський, Козельщанський, Кременчуцький Онуфріївський і Світловодський райони.

Наприкінці травня у міськвиконкомі планується проведення круглого столу «Від регіональної політики до регіонального самоврядування», який проходитиме в рамках проекту «Кременчуцький біосферний регіон: комплексна модель соціально-економічного розвитку регіону». Його мета - створення на базі кременчуцького регіону експериментальної бази для вивчення умов проведення адміністративно-територіальної реформи та її наслідків шляхом науково-практичних методологічних розробок алгоритмів сталого розвитку. За словами завідуючої відділом землекористування міськвиконкому Олександри Шереметьєвої результатом цього круглого столу повинен стати підписаний спільний план дій на майбутнє - протокол намірів про співпрацю, який дасть можливість реалізації одного наступних кроків проекту - соціологічного дослідження в цих регіонах. До Кременчуцького біосферного регіону входять міста Кременчук, Комсомольськ, Світловодськ, селище міського типу Власівка, Глобинський, Козельщанський, Кременчуцький Онуфріївський і Світловодський райони. Соціологічне дослідження передбачає проведення широкого аналізу сталого розвитку регіону, наприклад, з'ясування, куди пішли працювати люди, які були зайняті до початку аграрної реформи в сільському секторі виробництва. Статистичні дані свідчать про те, що на 1.01. 1995 року в аграрному секторі економіки регіону працювало 39 тисяч 640 осіб, на сьогодні їх залишилося близько 5%. Проводитиметься також аналіз, де лікуються люди, що проживають у Кременчуцькому біосферному регіоні. Наприклад, чи їдуть з Онуфріївки у лікарні міста Кіровограда, чи домовляються медичними працівниками і лікуються у Кременчуці. Такий же аналіз буде проведений і щодо того, у які вищі навчальні заклади поступають випускники шкіл регіону. Після соціологічних досліджень будуть проведені громадські слухання, щоб з цією проблемою познайомилися жителі цього біосферного регіону. Буде також визначено індекс людського розвитку в Кременчуці, в Полтавській області і в цілому по регіону. Він повинен бути вирівняний за рахунок вироблення спільних стратегічних дій. Вже після громадських слухань будуть прийматися рішення сесій міських, сільських та обласної рад про те, що в нашому регіоні будуть займатися проблемою адміністративно-територіальної реформи. Лише потім органи місцевого самоврядування звертатимуться за підтримкою в Міністерство регіональної політики та будівництва про визначення Кременчуцького біосферного регіону пілотним проектом з адміністративної реформи. Очікувані результати від реалізації проекту - гармонійний розвиток регіону, коли влада керувати процесами самоорганізації і саморозвитку, попереджаючи кризові явища у суспільстві. Автор-прес-служба міськвиконкому Кременчука



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх