В Полтаві незаконно поставили пам\'ятний знак Петлюрі

20.05.2007, 17:05 Переглядів: 2 080
Мерія Полтави заявила про незаконність спорудження пам'ятного знака головному отаманові військ Української Народної Республіки Симонові Петлюрі в Полтаві, який планують відкрити в день його народження 23 травня біля будівлі облдержадміністрації.

Про це заявив секретар Полтавської міськради Олександр Козуб.

З його слів, наполеглива ініціатива полтавського губернатора Валерія Асадчева ввічнити Петлюру в місті не підкріплена документами й викликає протест багатьох полтавчан, тому що фігура Петлюри в історії досить неоднозначна.

Козуб вважає, що встановлення пам'ятного каменя можливе лише після громадського обговорення, ухвалення відповідного рішення міськради про виділення під нього ділянки землі й надання в мерію всієї необхідної погоджувальної й технічної документації.

Мерія Полтави заявила про незаконність спорудження пам'ятного знака головному отаманові військ Української Народної Республіки Симонові Петлюрі в Полтаві, який планують відкрити в день його народження 23 травня біля будівлі облдержадміністрації. Про це заявив секретар Полтавської міськради Олександр Козуб. З його слів, наполеглива ініціатива полтавського губернатора Валерія Асадчева ввічнити Петлюру в місті не підкріплена документами й викликає протест багатьох полтавчан, тому що фігура Петлюри в історії досить неоднозначна. Козуб вважає, що встановлення пам'ятного каменя можливе лише після громадського обговорення, ухвалення відповідного рішення міськради про виділення під нього ділянки землі й надання в мерію всієї необхідної погоджувальної й технічної документації. 'Ініціатори відкриття пам'ятного каменя нічого не подали, і міськрада не ухвалювала рішення щодо виділенні землі під пам'ятник', - зазначив Козуб. Він вважає, що ситуація навколо пам'ятника має конфліктний політичний підтекст, а міська влада керується законом. Зокрема, опоненти пам'ятника планують провести акції протесту в день відкриття - 23 травня. Як повідомляло агентство, полтавський губернатор Асадчев ініціював і оголосив конкурс на спорудження пам'ятника Петлюрі в Полтаві. Він відзначив видатне значення Петлюри в історії України й бачить майбутній пам'ятник виготовленим із червоного каменю, з об'єднуючою символікою тих років. Асадчев також ініціював створення Фонду пожертвувань полтавчан і громадських організацій на спорудження цього пам'ятника. Ініціативу Асадчева про спорудження пам'ятника Петлюрі особливо критикують комуністи й представники Партії регіонів, а підтримують обласні партійні організації ліберального й національно-патріотичного напрямку (партії 'Народний Союз 'Наша Україна', блок 'Рух- Українська правиця'). Головний отаман військ Української Народної Республіки, голова Директорії УНР, публіцист Симон Петлюра народився в Полтаві в травні 1876 року. Інформаційне агентство 'Українські Новини'



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх