Голова Полтавської облради Удовіченко не підтриує ідею голови облдержадміністрації Асадчева встановити у Полтаві 23 травня наріжний камень з наступним

21.05.2007, 23:05 Переглядів: 1 430
Голова Полтавської облради Олександр Удовіченко не підтриує ідею голови облдержадміністрації Валерія Асадчева встановити у Полтаві 23 травня наріжний камень з наступним встановленням пам’ятника Симону Петлюрі.
Як повідомила прес-служба облради, О.Удовіченко вважає, що спорудження пам’ятних знаків або пам’ятників має відбуватися в правовому полі, згідно з діючим законодавством. “Тобто, всі ці речі погоджує міська рада, яка є органом, що організовує подібну роботу.

Голова Полтавської облради Олександр Удовіченко не підтриує ідею голови облдержадміністрації Валерія Асадчева встановити у Полтаві 23 травня наріжний камень з наступним встановленням пам’ятника Симону Петлюрі. Як повідомила прес-служба облради, О.Удовіченко вважає, що спорудження пам’ятних знаків або пам’ятників має відбуватися в правовому полі, згідно з діючим законодавством. “Тобто, всі ці речі погоджує міська рада, яка є органом, що організовує подібну роботу. Я так розумію, що ця процедура не проведена, бо відповідного рішення Полтавської міської ради немає. Тому заплановане дійство, на мій погляд, є просто незаконним”,-каже О.Удовіченко. Крім того він зазначає, що питання увічнення пам’яті видатних земляків Полтавського краю сьогодні розглядається на постійних комісіях обласної ради. “Адміністрація внесла проект рішення, в якому досить однобоко фігурують прізвища певних політичних діячів. Я думаю, що обласна рада визначиться на майбутній сесії з цього питання. Ми вважаємо, що безумовно всі, хто в минулому, чи сьогодні прославляє наш край повинні бути увічнені, і пам’ять про них повинна залишатися і в пам’ятниках, і в назвах вулиць. Але все це потрібно робити згідно з діючим законодавством. У даному випадку я бачу, що той, хто повинен слідкувати за дотриманням законодавства на Полтавщині, намагається його порушити. Якщо ж говорити про політичні аспекти, то це дуже небезпечний крок. Тому що сьогодні ми маємо певні політичні протистояння між різними партіями, котрі трактують і доносять до людей різні погляди щодо ролі політичних діячів минулого. І тому я повинен сказати всі полтавцям, що той, хто затіває не правовий акт повинен розуміти, що він буде нести всю повноту відповідальності за наслідки, за те, який резонанс можуть викликати в суспільстві подібні не правові дії',-каже О.Удовіченко. Нагадаємо, 23 травня в Полтаві біля будівлі ОДА планується закласти пам’ятний знак Симону Петлюрі. Проти встановлення пам’ятного каменя на місці спорудження в подальшому пам’ятника виступила міськрада Полтави, члени ПР та КПУ. Натомість спорудження пам’ятника підтримують НСНУ, УПН.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх