«Лісоруби» наступають!

24.05.2007, 16:05 Переглядів: 1 537
У парку на Першому Занасипі хочуть звести тенісні корти, футбольні поля, майданчики для волейболу та баскетболу, аквапарк….

Замість парку – клуб любителів спорту
У Комсомольського парку-легенів Першого Занасипу, найближчим часом збираються «відтяпати» десь третину території – близько 10 га. На цій ділянці підприємець збирається звести три тенісні корти, поле для футболу, міні-футболу, баскетболу та волейболу. До цього переліку додадуть буділю спортивно-оздоровчого комплексу, чотири допоміжні спортивні бази та дев’ять кіосків з навісом. Що означає останнє – торговельні павільйони чи такі собі міні-адмінбудівлі, поки що невідомо. Всього на цих 10 га росте 247 дерев. Поки що забудовники збираються знести лише 50, повідомили нам у підприємстві «Благоустрій Кременчука». Але вже відомі випадки, коли отримавши дозвіл на невеличке будівництво, будівельники раптово вирубували весь парк. А потім сплачували за це просто смішні штрафи. 

Земельне управління проти
У земельному управлінні цей проект не погодили. Там зазначили, що Комсомольський парк – це зелені насадження загального користування, і будівництво не доцільне. Однак знову ж таки, відомі випадки, коли підприємці або взагалі чудово обходились без деяких підписів у документах, або знаходили такий підхід, що «афтограф» таки з’являвся у проекті.
Як зазначили в архітектурі, будівництво містечка розваг у Комсомольському парку передбачено оновленим генеральним планом забудови міста. Однак чомусь ніхто не хоче надати чітку відповідь: Комсомольський парк – це парк чи ні? Бо якщо парк, навіщо у ньому будувати?

1 – спортивно-оздоровчий комплекс
2 – критий тенісний корт
3 – грунтові тенісні корти
4 – футбольне поле
5 –  поле для міні-футболу
6 – волейбольний майданчик
7 – баскетбольний майданчик
8,9 – адміністративні будівлі

А на озері – аквапарк
Зведення кортів – це перші ластівки. Зараз підприємці ділять інші ділянки парку. Найсмачніший шматочок – біля озера, там улітку полюбляють відпочивати кременчужани. Тож бажаючих будувати вистачає. Серед пропозицій – зведення аквапарку.
P.S. Як стало відомо «Телеграфу», існує генплан забудови Комсомольського парку, у якому визначено, що і де можна будувати на цій території. Однак поки що його не оприлюднюють для ознайомлення.

Прощай, коса! Здраствуй, яхт-клуб!
Із косою, на якій полюбляють відпочивати мешканці Ревівки, доведеться розпрощатись. Бо на ній розташують яхт-клуб. Відповідне рішення вже підготовлене, і депутати розглянуть його на сесії міськради, що пройде 29 травня. Навряд чи хтось стане купатись разом із яхтами, тому любителям поплавати доведеться пошукати собі інше місце відпочинку.  Щоправда, неподалік підприємці збираються облаштувати пляж. Однак чи буде він так само безкоштовний?
Ще один яхт-клуб пропонують зробити в районі Раківки. Втім, документи на нього депутати поки що не розглядали.

І до плавнів уже дістались
Спеціальний етнографічний парк хочуть зробити на межі з кременчуцькими плавнями, повідомив начальник відділу контролю за дотриманням природоохоронного законодавства Олександр Кочубей. Він розшифрував, що ця цікава назва означає торговельні ряди, кафе, стоянки для авто… «Цю ділянку збираються облаштувати під проведення ярмарків», – пояснив пан Кочубей. Комісія, яка розглядала цю пропозицію, погоджень поки що не дала. Як зазначив Олександр Кочубей, її члени планують виїхати і подивитись на місці, скільки дерев росте на заявленій ділянці і як далеко вона знаходиться від кременчуцьких плавнів. 



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх