Дороги ремонтують

24.05.2007, 16:05 Переглядів: 1 372
З 18 травня по перше червня триватиме капітальний ремонт ділянки дороги по вул. 60 років Жовтня на ділянці від вул. Київської до пров. Героїв Бреста.

З 18 травня по перше червня триватиме капітальний ремонт ділянки дороги по вул. 60 років Жовтня на ділянці від вул. Київської до пров. Героїв Бреста. Рух транспорту,  окрім  тролейбусів, тимчасово обмежено. Слідом за цією ділянкою ремонтуватимуть наступний відрізок на цій же вулиці: від вул. Київської до вул. В.Бойка.
Чому дорогу не ремонтують у вечірні й нічні години, щоб не створювати незручності водіям? З такими запитаннями до «Телеграфа» телефонують автомобілісти. «Цілодобово ніхто працювати не буде. Якщо працівники залучені в позаурочний час, їх роботу треба оплачувати в подвійному розмірі, – пояснює перший заступник начальника управління житлово-комунального господарства Сергій Шаповал. – Це автоматично призведе до удорожчаня вартості ремонтних робіт. Ми не можемо такого дозволити, адже з бюджету виділена визначена сума коштів». На сьогодні один квадратний метр асфальтового покриття обходиться у 120 гривень бюджету, повідомив Сергій Шаповал.
Ще одна причина, через яку неможливі дорожні роботи у нічні години – це призводить до порушення законодавства про дотримання тиші.

Розроблено програму ремонту доріг
Програма передбачає розвиток доріг та їхні капітальні ремонти, вона розрахована на 2008 – 2012 роки. Її винесуть на розгляд сесії міськради, що відбудеться 29 травня.  В першу чергу ремонтуватимуть дороги в центрі і ті, по яких рухається найбільше транспорту.
На сьогодні більша частина шляхів прослугувала без капремонту понад 30 років. А з 310 кілометрів шляхової мережі асфальтово-бетонне покриття має тільки 179 кілометрів. В управлінні житлово-комунального господарства сподіваються на програму, оскільки під неї мають закласти фінансування з бюджету. Лише на 2008 рік мінімальна потреба його – понад 17 мільйонів гривень. Проте запопонована УЖКГ цифра не на жарт лякає депутатів, адже це в чотири рази більше, ніж закладено на капремонти в цьому році. Тому пропонується зменшити цифри і на 2008 рік передбачити п‘ять мільйонів. Але цього не вистачить навіть на завершення розпочатого в цьому році ремонту дороги по вулиці 60 років Жовтня (в 2008 році запланована ділянка від вул. Леніна до Героїв Бреста, обрахована вартість ремонту – 7,5 мільйонів гривень) Комунальники наполягають на більших цифрах фінансування. Сергій Шаповал, перший заступник начальника УЖКГ, пояснює це тим, що під конкретну програму можна буде вимагати фінансування з держбюджету.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх