Суд заборонив Полтавській ОДА вчиняти будь-які дії, спрямовані на зведення пам’ятника Петлюрі, а також пам’ятних каменів та інших елементів

24.05.2007, 17:05 Переглядів: 1 482
Ухвалою Господарського суду Полтавської області від 23 травня 2007 року №22/178 (суддя Георгієвський В.Д.)., відповідно до позову міської ради, ОДА заборонено вчиняти будь-які дії, спрямовані на зведення пам’ятника Петлюрі, а також пам’ятних каменів, знаків, меморіальних дошок, монументів та інших елементів об’єктів, що стосуються увічнення пам’яті Петлюри на території Полтави.

Ухвалою Господарського суду Полтавської області від 23 травня 2007 року №22/178 (суддя Георгієвський В.Д.)., відповідно до позову міської ради, ОДА заборонено вчиняти будь-які дії, спрямовані на зведення пам’ятника Петлюрі, а також пам’ятних каменів, знаків, меморіальних дошок, монументів та інших елементів об’єктів, що стосуються увічнення пам’яті Петлюри на території Полтави. Про це повідомила прес-служба міськвиконкому Полтави. За їх даними, встановлений вчора біля будинку ОДА камінь, на місці майбутнього пам’ятнику підлягає демонтажу. Мер Полтави Андрій Матковський сьогодні запевнив журналістів, що міська влада не проти встановлення пам’ятника, а проти методів, якими його встановлюють, ігноруючи волю громади. Саме щоб вивчити суспільну думку, організовано соцопитування, яке здійснять полтавська і київська соціологічні служби. Після цього будуть громадські слухання і аж тоді депутати міської ради вирішать долю монумента. Мер порадив губернатору не йти на ескалацію конфлікту, а зайві гроші краще спрямувати на потреби ЖЕП „Будівельник, ” засновником якого є обласні структури і тисяч мешканців його будинків, які стали заручниками останнього. Нагадаємо, вчора в Полтаві відбулося урочисте закладання пам’ятного каменя на місці майбутнього пам’ятника видатному полтавцю, незламному борцю за незалежність України – Головному отаману військ Української Народної Республіки, Голові Директорії УНР, журналісту, публіцисту і літературному критику Симону ПЕТЛЮРІ. Ця подія відбулася за участю голови облдержадміністрації Валерія АСАДЧЕВА, його першого заступника Івана БЛИЗНЮКА, керівника апарату облдержадміністрації Сергія СОЛОВ’Я, начальника управління інформації та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олега ПУСТОВГАРА, представників політичних сил, громадськості, журналістів. На урочисте закладання пам’ятного каменю приїхали Народні депутати України Микола КУЛЬЧИНСЬКИЙ та В’ячеслав КОВАЛЬ, Народний депутат І-ІV скликань Іван ЗАЄЦЬ. Спорудження пам’ятника передбачено Указом Президента України від 16 травня 2005 року „Про увічнення пам'яті видатних діячів Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки'. Проте відкриття пам’ятного каменя супроводжувалося пікетами противників його відкриття. Кілька десятків прихильників КПУ і Партії регіонів протестували проти закладання пам'ятного каменю. Вони кричали „Ганьба!”, тримаючи прапори своїх партій і плакати 'Ні – Петлюрі!', 'Ющенко + Асадчев = Петлюра', 'Народний Рух – Пустовгар – Петлюра – ганьба!'.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх