Для деяких шкіл Полтавщини свято останнього дзвоника – останнє

31.05.2007, 16:05 Переглядів: 1 320
Зараз на Полтавщині відзначають свято останнього дзвоника, але для деяких навчальних закладів – це взагалі останній дзвоник. Із 831 школи Полтавщини 115 - недоукомплектовані. Найбільше таких у Гадяцькому, Козельщинському та Миргородському районах. У 44 початкових школах навчається менш як 10 дітей.

Зараз на Полтавщині відзначають свято останнього дзвоника, але для деяких навчальних закладів – це взагалі останній дзвоник. Із 831 школи Полтавщини 115 - недоукомплектовані. Найбільше таких у Гадяцькому, Козельщинському та Миргородському районах. У 44 початкових школах навчається менш як 10 дітей. Найменше в Малобудищанській школі Великобагачанського району — троє учнів.

Утримання однієї недоукомплектованої школи обходиться обласному бюджету в 180 тис. гривень на рік, - повідомив Анатолій Бардаченко з обласного управління освіти і науки. - За ці гроші можна придбати шкільний автобус і возити дітей до сусідньої школи з доброю базою та педагогічними кадрами.

Цього навчального року за згодою територіальних громад рішенням районних сесій закрили три школи. Ще 13 припинили діяльність через відсутність учнів. Батьки попереводили своїх дітей до сусідніх шкіл.

До 2010 року можуть ліквідувати ще 60 недоукомплектованих шкіл. До таких належать початкові школи, в яких менш як 10 учнів, школи І–ІІ ступенів, де менше ніж 50 учнів, та І–ІІІ — менш як 100.

 



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх