До закриття мосту залишилось два тижні

31.05.2007, 18:05 Переглядів: 1 440
Ремонтні роботи на Крюківському мосту планують розпочати з 15 червня. Людей перевозитимуть потягами та «лаптем», а на вокзалі відкриють чотири додаткові приміські каси. Поки що графік перевезення пасажирів ще не складено. Їх оголосять за тиждень до закриття мосту.
Прохід по мосту під час ремонту буде обмежений

У міськвиконкомі у вівторок обговорили питання життєдіяльності міста під час ремонту Крюківського мосту. Як і раніше, його планують закрити з 15 червня по перше вересня. Принаймні мер міста Микола Глухов називає саме такі дати.

Харчування
Проблем із забезпеченням Крюкова продуктами не буде. Так вважає віце-мер Ігор Крикливець. Він каже, що підприємства харчування заздалегідь завезли на правобережжя продукти довготермінового зберігання. Хліб та молоко планують завозити через Світловодськ.
«Припустимо, навіть, якщо хлібокомбінат відмовиться возити хліб, нас зможе забезпечити ним інший виробник. Той же Світловодськ. Я вважаю, що з цим проблем не буде!»– каже Микола Глухов.

Медицина
Під час ремонту мосту мешканців Крюкова буде обслуговувати друга міськлікарня. Вона працюватиме в посиленому режимі.
«Там є пологове, терапевтичне, хірургічне відділення. Всі готові до роботи. Якщо, наприклад, хворого необхідно переправити до опікового відділення, його відвезуть до лівобережжя спеціальним катером. Ми маємо таку можливість!»– розповідає мер міста.

Ритуальні послуги
Ховати крюківчан будуть на цвинтарях правобережжя. Для цього там є два кладовища. Якщо ж хтось захоче поховати померлого на іншому березі Дніпра,  доведеться їхати через Світловодськ та Власівку.

Сміття
Як відомо, все сміття з Кременчука вивозиться на Деївську гору, що у Крюкові. Там його утилізують. Але коли міст закриють, вивозити сміття з лівобережжя буде нікуди. Тому посадовці планують домовитися із «Укртатнафтою», аби під час ремонту вивозити сміття до звалища відходів нафтопереробного заводу. «Однак спочатку  вони погодились, а зараз відмовили. Кажуть, що не впораються з такою кількістю сміття», – розповів начальник управління житлово-комунального господарства Віктор Шкурат. Віце-мер Ігор Крикливець додав, що треба домовлятися з НПЗ, бо вивозити сміття більше нікуди.

Пожежна охорона та міліція
У правоохоронців проблем із патрулювання  вулиць Крюкова після закриття мосту не викликає. А ось у пожежників вони є. МНСники планують перенаправити частину своїх підрозділів у Крюків, аби надати мешканцям правобережжя додаткові сили і техніку. Мер наказав перегнати на лівобережжя кілька цистерн, які належать комунальним підприємствам. «Однак і цього замало. Нам потрібні цистерни з водою. Крім того, ми домовляємося з колегами з Онуфріївки та Світловодська, які в разі необхідності мають прийти нам на допомогу», – каже заступник начальника міськуправління МНС Юрій Мокієнко.

Перевезення пасажирів
Ще остаточно не опрацьовано питання перевезення пасажирів з однієї сторони Дніпра на іншу. Зараз залізниця розробляє графік курсування потягів і планує залучити в місто додатковий дизель-потяг з Полтави. Самі графіки руху оголосять за тиждень до початку ремонтних робіт. Крім того, залізничники встановлять на центральному вокзалі чотири кіоски, у яких працюватимуть приміські каси. Скільки коштуватиме проїзд потягом з центрального вокзалу до Крюкова, поки що вона не відомо.
Вартість квитка для річкового транспорту також не розрахована. Фірма «Румб» планує запустити для перевезення пасажирів катер ПТ-5, який у народі називають «лапоть». За попередніми даними, у місті збираються встановити два причали: у Крюкові – біля самого мосту поруч з приватною базою відпочинку, і на правобережжі – на одній з човнових станції, що на Першому Занасипі.
Проте якщо кременчужани не забажають перетинати Дніпро потягом чи катером, вони зможуть пройтися по мосту пішки. Однак «прохід» також буде обмежений в часі.
«Можливо, ми пускатимемо пішоходів по мосту в якісь визначені години, а не цілодобово. Але остаточно ми визначимося  до 10 червня»,– зазначив Микола Глухов. Наступну  нараду в мерії планують провести протягом тижня. На ній і оголосять графіки руху потягів та катерів.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх