Вже 71 підприємство надіслало заявку на участь у цьогорічному Сорочинському ярмарку

7.06.2007, 20:06 Переглядів: 2 259
Також цього року очікується велика кількість учасників. Уже сьогодні за словами організаторів від підприємств надійшла 71 заявка, з них 23 – від підприємств Полтавщини. 60 відсотків учасників вперше візьмуть участь у роботі Сорочинського ярмарку.
Про це йшлося під час робочої виїзної наради в с.

Також цього року очікується велика кількість учасників. Уже сьогодні за словами організаторів від підприємств надійшла 71 заявка, з них 23 – від підприємств Полтавщини. 60 відсотків учасників вперше візьмуть участь у роботі Сорочинського ярмарку.

Про це йшлося під час робочої виїзної наради в с. Великі Сорочинці Миргородського району, яку провів голова облдержадміністрації Валерій АСАДЧЕВ. Учасники наради обговорили організаційні питання та ті, що стосуються забезпечення життєдіяльності Сорочинського ярмарку упродовж шести днів – з 14 по 19 серпня, саме в цей період вируватимуть у Великих Сорочинцях Миргородського району ярмаркові пристрасті.

Цього року заплановано перенести центральну сцену на центральний майдан ярмарку, хоча й Садиба Хіврі не залишиться осторонь – вона стане етнозоною, де упродовж усього періоду ярмаркування проходитимуть концерти творчих колективів. Також будуть проведені переговори з Першим Національним каналом про пряму трансляцію концертів відомих національних колективів та виконавців, відзначив голова облдержадміністрації Валерій АСАДЧЕВ.

Також серед новинок ярмарку - русалка, що сидітиме в калюжі біля ярмарку, та скульптури гоголівських героїв, які будуть встановлені на його території.

Враховуючи досвід минулих років, буде розширена центральна арка та вхід на територію ярмарку. Прес-центр також зазнає змін – буде побудована нова конструкція в етностилі, збільшена кількість кондиціонерів.

Нагального вирішення потребують питання водопостачання та електропостачання. Щодо першого – цього року буде побудована нова розводка, а що стосується електропостачання – заплановане будівництво нової підстанції та поетапна заміна дротів на ізольовані.

Буде вирішуватися і проблема парковки автотранспорту. А на автошляхах області будуть встановлені вказівні знаки, які вказуватимуть дорогу до Великих Сорочинців, адже цього року у ярмаркуванні візьмуть участь чимало гостей та закордонних делегацій, зокрема очікується приїзд великої делегації керівництва Москви.

Ярмаркування буде проводитися під егідою святкування 70-річчя Полтавської області та відзначення 200-річчя від дня народження М.В.Гоголя, наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Іван БЛИЗНЮК.

„Ми вдячні людям, які зберегли національні традиції ярмаркування”, - сказав голова облдержадміністрації Валерій АСАДЧЕВ, завершуючи нараду.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх