Парк «Придніпровський»: одне зруйнують, інше збудують…

10.06.2007, 18:06 Переглядів: 1 285
Тир та павільйон ігрових автоматів знесуть. Але на їх місці саджати дерева влада не планує..

Сесія міськради, що відбулася 29 травня, дозволила знести споруди колишнього тиру  й павільйону ігрових автоматів у парку «Придніпровський». Будівлі комунальні, тобто належать усій міській громаді. Існують висновки комісії про непридатність цих споруд до подальшої експлуатації (акт обстеження технічного стану та постанова держпожежнагляду). Залишкова вартість будівель – по нулях.
Офіційна версія їх знесення – підготовка парку до майбутньої реконструкції. Що ж планується на місці знесених споруд? «ТелеграфЪ» цікавився у заступника міського голови Василя Хоменка.
– Поставлене завдання проектанам: відповідно до існуючих нормативів, вирахувати кількість споруд, які мають бути в парку. Міська влада проти того, щоб у парку зводили будівлі, окрім місць, які були під забудовою. Сезонних майданчиків на кшталт «Буратіно» та «Мірабела», які забруднюють парк, не буде. Планується  цивілізоване дитяче кафе…Все визначать проектанти.
– Але ви суперечите самі собі. Якщо в парку не буде нових споруд, навіщо тоді давати завдання проектантам визначити їх кількість?
– На мій погляд, якщо ми даємо технічні умови на проектування, то хотілося б, щоб, були столики для гри в шахи...Наприклад, на місці тиру та зали ігрових автоматів. Парк не буде забудований хаотично. Але проектантам поставлені завдання щодо нових об‘єктів на місці знесених.
Раніше Василь Хоменко говорив про майбутню реконструкцію інвестором будівель, які нині зносять. Нове – не старе, і будівельний майданчик у парку – це пряма загроза знищення   дерев. Прикладів місто вже має достатньо. Свого часу влада обіцяла, що у парку МЮДа знесуть не більше третини дерев. Про це рік тому говорив віце-мер Сергій Бутко під час прес-конференції. Що маємо насправді? І колишній парк, і колишнього віце-мера. А ще обіцянку, що забудовник насадить дерева - десь, колись…
Поки що Василь Хоменко не називає прізвищ потенційних інвесторів, які прентендують на ласі шматки у Придніпровському парку. Говорить лише, що звернеться до керівників підприємств з проханням надати благодійну допомогу з його реконструкції. Добре було б, якби за благодійність парк не заплатив деревами.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх