Під Світловодськом спецпідрозділ «Альфа» звільнив «заручників»

10.06.2007, 19:06 Переглядів: 2 952
Терористи вимагали горілку, наркотики та два мільйони «зелених»….

«Другого червня поблизу Світловодська терористи захопили одноповерхову будівлю. У заручниках опинилося 24 особи, серед них – п’ятеро дітей. Терористи вимагали два мільйони доларів США, їжу, горілку та наркотики. А щоб довести серйозність власних намірів, підстрелили одного із заручників. Кременчуцькі правоохоронці пообіцяли бандитам, що гроші будуть доставлені на гелікоптері. Терористи «розслабилися», коли вертоліт сів неподалік від будівлі, – адже вже «бачили» себе на морських узбережжях з повними кишенями «баксів» в обіймах довгоногих красунь. Саме в цей момент спецпідрозділ  СБУ «Альфа», проламавши двері, увірвався до захопленої будівлі та затримав бандитів. Поранений заручник був доставлений до лікарні, інші не постраждали».
Подібні замітки «красувалися» б на шпальтах кременчуцьких газет, аби поблизу Світловодська насправді з’явилися терористи. Проте, на щастя, то був лише один із сценаріїв, за яким діяли бійці спецпідрозділу «Альфа» на навчальних показах, що проходили неподалік від Світловодська. Свідками «терористичного акту», «знешкодження бандитського угрупування» та «визволення заручників» стали кореспонденти з усієї Полтавщини, кременчуцькі правоохоронці, дітлахи з дитячого будинку «Пролісок» та керівництво виконкому.
Перед присутніми розігрався справжній голлівудський блокбастер: люди в чорних костюмах та масках демонстрували, здавалося б, неможливі трюки. І дійсно, хто б із звичайних смертних зміг пройтися чи пробігтися по стіні багатоповерхівки, при цьому ще й знешкодити бандитів, котрі зачинилися в одній із квартир будинку? Таким «викрутасам» навчені лише «альфівці».
Усі бійці «Альфи» уміють ходити по стінах будинку головою вниз та одночасно стріляти. Це не легенда, а чистісінька правда – дивіться самі. Проте увага! Такий «талант» не від народження! Тому прохання: якщо ви не «людина-павук» – не намагайтеся повторити подібний трюк у домашніх умовах.  

«Д-а-а-а-а! Це не вам не накази віддавати!» Пан Глухов демонструє вправність у «знешкодженні» супротивника кулею.
Спецпідрозділ «Альфа» напередодні професійного свята журналістів (6 червня) дозволив «акулам пера» та всім іншим присутнім постріляти – спробувати себе у ролі бійця «групи захоплення». Для цього «альфівці» віддали «на розтерзання» свій тренувальний полігон. Виявилося, що деякі репортери добре володіють зброєю – хоч зараз змінюй професію. Бійці «Альфа» вправністю журналістів у стрільбі залишилися задоволеними – стріляють, мовляв, не гірше, аніж пишуть.

Дітям з притулку для неповнолітніх «Промінь»  сподобалися розповідіпро бойову зброю. Напевне після такої екскурсії більшість із дітлахів на питання: «Ким хочеш стати, як виростеш?», будуть, не роздумуючи, відповідати: «Бійцем спецпідрозділу «Альфа»!

23 червня українській «Альфі» виповниться 13!
Головне завдання спецпідрозділу «Альфа» – попередження терористичних актів. Окрім захоплення небезпечних злочинців, «альфівці» здійснюють і охоронні заходи. Українська «Альфа» сягає своїм корінням у структуру КДБ часів Радянського Союзу. Група «А» КДБ СРСР, що стала відомою у світі як «Альфа», була створена Юрієм Андроповим ще в 1974 році як підрозділ, що протистоятиме тероризму. Тоді до першого складу групи увійшли близько тридцяти найкращих працівників КДБ. Це були не просто люди, що мали гарну фізичну підготовку, а й інтелектуали з юридичною освітою. Українська «Альфа» була створена 23 червня 1994 року за наказом Президента України. Отже, 23 червня 2007 року українським «альфівцям» виповниться вже 13 років.

 



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх