Піротехнічною групою Головного управління МНС в Карлівці було знешкоджено артснаряди

12.06.2007, 15:06 Переглядів: 1 611
В минулий четвер піротехнічною групою Головного управління МНС в місті Карлівка було виявлено та знешкоджено дев’ять артилерійських снарядів калібру 75 мм та один артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Великої вітчизняної війни. А на полі Полтавської битви представник україно-шведської експедиції замість історичних знахідок виявив артилерійський снаряд.
В першому випадку снаряди виявили на місці запланованої забудівлі житлового будинку. Господар майбутнього будівництва прислухався до місцевого жителя міста Карлівка, який з впевненістю стверджував, що під час Великої Вітчизняної війни своїми очима бачив, як снаряд впав на цю ділянку.

В минулий четвер піротехнічною групою Головного управління МНС в місті Карлівка було виявлено та знешкоджено дев’ять артилерійських снарядів калібру 75 мм та один артилерійський снаряд калібру 122 мм часів Великої вітчизняної війни. А на полі Полтавської битви представник україно-шведської експедиції замість історичних знахідок виявив артилерійський снаряд. В першому випадку снаряди виявили на місці запланованої забудівлі житлового будинку. Господар майбутнього будівництва прислухався до місцевого жителя міста Карлівка, який з впевненістю стверджував, що під час Великої Вітчизняної війни своїми очима бачив, як снаряд впав на цю ділянку. Цікаво те, що його ствердження виявилися точними «до міліметра». Піротехнічна група Головного управління МНС, яка виїхала на місце можливої знахідки, відразу виявила аж два (!) артилерійських снаряди. Інші 8 снарядів піротехніки було знайдено вже на присадибній ділянці поблизу майбутнього будівництва. Сьомого червня близько 11 години дня з заявою до оперативно диспетчерської служби ГУ МНС звернувся Адріян Мандзій, професор Моргедського Державного університету, представник україно-шведської експедиції програми «Полтавська битва 2006-2009рр.». Професор сповістив, що при проведенні дослідження поля «Полтавської битви» ними виявлено 75мм артилерійський снаряд іноземного виробництва часів Великої вітчизняної війни. Снаряд було знайдено в якихось 30 метрів від церкви і було вивезено та знешкоджено. Піротехніками також було обстежено територію поблизу знахідки. Інших небезпечних предметів виявлено не було. ---------------------------------- Світлана Наталенко Центр пропаганди ГУ МНС України в Полтавській області



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх