Міліціонери Полтавщини віддали заробітну платню на благо дітей

13.06.2007, 11:06 Переглядів: 1 661
11 червня у прямому ефірі ток-шоу «Відверто про» на ОДТРК «Лтава» говорилося про проблеми дитячої злочинності, безпритульності та жебрацтва.
З ідеєю винести на широкий загал цю проблему керівництво УМВС України в Полтавській області звернулося до генерального директора «Лтави» Миколи Ляпа ненка, який з радістю підтримав і надав можливість 1,5 години у прямому ефірі спілкуватися із однодумцями та людьми, які відповідають за так званих «дітей вулиці», з людьми, професії, яких і є рятувати та оберігати обездолених представників нашого світлого майбутнього.
Міліція, психологи, представники обласної державної адміністрації та міського виконавчого комітету, студенти педагогічного університету , а також підприємці Полтави разом із ведучою Оксаною Шинкаренко намагалися дійти до якогось консенсусу і визначити в решті решт не тільки причину того, чому діти обирають вулицю замість батьківського дому, а й відзнайти шляхи боротьби із цією аномалією у нашому суспільстві. Паралельно з цим було піднято і проблему відсутності коштів на оновлення приймальника-розподільника для не повнолітніх.

11 червня у прямому ефірі ток-шоу «Відверто про» на ОДТРК «Лтава» говорилося про проблеми дитячої злочинності, безпритульності та жебрацтва. З ідеєю винести на широкий загал цю проблему керівництво УМВС України в Полтавській області звернулося до генерального директора «Лтави» Миколи Ляпа ненка, який з радістю підтримав і надав можливість 1,5 години у прямому ефірі спілкуватися із однодумцями та людьми, які відповідають за так званих «дітей вулиці», з людьми, професії, яких і є рятувати та оберігати обездолених представників нашого світлого майбутнього. Міліція, психологи, представники обласної державної адміністрації та міського виконавчого комітету, студенти педагогічного університету , а також підприємці Полтави разом із ведучою Оксаною Шинкаренко намагалися дійти до якогось консенсусу і визначити в решті решт не тільки причину того, чому діти обирають вулицю замість батьківського дому, а й відзнайти шляхи боротьби із цією аномалією у нашому суспільстві. Паралельно з цим було піднято і проблему відсутності коштів на оновлення приймальника-розподільника для не повнолітніх. Ця міліцейська спецустанова існує понад півстоліття. Останній капітальний ремонт закладу робили у 1985 році. Володимир Міленко, начальник приймальника-розподільника говорить, що за останні 4 роки держава не виділила жодної копійки, і все, що тут зроблено – це преш за все силами співробітників. А жаль, що про цей заклад забули, адже він і є тим гвинтиком, який приборкує усі бажання неповнолітнього піти на злочин. Перш за все треба створити такі умови, аби діти там не відчували себе за гратами, бо це руйнація душі і тіла, переконані спеціалісти. Стосовно ж матеріальної допомоги приймальнику, то Михайло Вершняк, начальник УМВС України в Полтавській області у прямому ефірі повідомив про те, що кожен співробітник полтавської міліції вирішив зробити свій внесок у відбудову установи, то му добровільно перерахує одноденну заробітну платню на розрахунковий рахунок приймальника – розподільника. Цей вчинок можна назвати гідним носіння погонів та офіцерського мундиру, і вкотре підкреслює, що міліція – не тільки караючий орган, а перш за все допомагаючий і оберігаючий. Яскравий приклад небайдужості та милосердя став показовим для деяких підприємців Полтави, які теж внесли свою часточку у цю велику справу. Тож, закликаємо усіх небайдужих до спаплюженого дитинства, до тих, хто поруч нас, а ми їх не помічаємо, до тих, у кого занедбана доля і життя, до тих, кого ми звикли називати маленькими волоцюгами, жебраками, бандюгами, але це діти і вони є дійсно наше майбутнє, і будемо сподіватися, що з нашою допомогою, воно таки стане світлим. ------------------------------------ Яна Холодна інспектор ЦЗГ УМВС України в Полтавській області



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх