Буль-буль карасики... Кременчуцьку рибу вбиває вірус

14.06.2007, 23:06 Переглядів: 2 213
З сьомого червня під Кременчуком почала гинути риба. Остаточні причини мору невідомі. Спеціалісти вважають, що в усьому винний вірус..
Риба прямує на південь... догори брюхом: гинуть лише п’ятирічні карасі

Дев’ятого червня до редакції звернулися читачі, які розповіли, що по Дніпру несе мертву рибу. Її помітили на островах Зелений та Шеламай. «Навіть купатися було моторошно, бо поряд кілька рибин брюхом до верха плаває», – сказали вони. Журналісти «Телеграфа» на власні очі бачили «мертв’ячинку» на центральному міському пляжі. Один з рибалок пояснив, що в плавнях поблизу Кременчука на мілководдях сильно прогрілася вода – й п’ятирічні карасі почали гинути. Він каже, що «молодь» краще переносить спеку. «Коли ГЕС почала давати воду, то мертву рибу винесло у Дніпро, – розповідає рибалка. – Це не масова загибель – близько восьми особин на квадратний кілометр». 
Спеціалісти рибінспекції однією з найімовірніших причин загибелі риби вважають вірусну хворобу. «З сьомого червня дійсно почав гинути карась, – каже іхтіолог Полтавської обласної рибінспекції Ярослав Беззубенков. – Оскільки страждає тільки один вид риби й одної вікової категорії, то можна вбачати поширення вірусної хвороби». За словами спеціаліста, подібна ситуація виникла минулого року на Сулі. Тоді карась масово гинув незважаючи на те, що показники якості води були в нормі. В кінці тижня рибінспекція очікує результати аналізів мертвої риби з обласної ветеринарної служби та результати досліджень проб води. Чи безпечно їсти «дніпровських» карасів, можна буде дізнатись тільки після їх отримання. Поки що загибель карася продовжується, хоча вона й не набула масового характеру.
Головний санітарний лікар Кременчука Віктор Акімов повідомив «Телеграфу», що вода у Дніпрі відповідає всім санітарно-гігієнічним вимогам і ніяких змін у показниках якості не відбувається.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх