Дитячі майданчики забудовують

21.06.2007, 21:06 Переглядів: 1 556
На старенькому дитячому майданчику збираються звести чотирьохповерхівку. Її розташують за 20 метрів від існуючої будівлі. Мешканці виступають проти..

Навпроти багатоповерхівки, що по вулиці 1905 року, 1, на дитячому майданчику збираються  звести чотирьохповерхову будівлю. Відстань між будинками – 20 метрів. Відповідне рішення ухвалили депутати міськради минулого скликання, повідомив головний архітектор міста Віктор Труш. Мешканці від ідеї будівництва нового будинку під вікнами не в захваті. 15 червня близько 50 чоловік вийшло на мітинг.
У них ціла низка претензій: будинок зводять на спортмайданчику, де граються діти з усієї околиці, його тулять занадто близько до існуючої будівлі, якій чотирьохповерхівка взагалі перекриє світло. «Чомусь дяді із великими пузами хочуть дивитися на Дніпро», –мешканка Світлана звинувачує у ситуації з будівництвом впливових кременчужан.
Місце майбутнього будівництва обнесли дерев’яною огорожею. Мешканці кажуть, що одразу ж після цього на спормайданчику почали чергувати два правоохоронці. «З ранку до вечора тут сидять, огорожу пильнують. Чому державна структура охороняє приватне добро?», – запитує мешканка Тетяна. У правоохоронних органах «Телеграфу» пояснили, що ППСники охороняють набережну. Нахабно брешуть – впевнені мешканці.

Новий майданчик – в перспективі. Далекій
Будівельники, які прибули на мітинг, розповіли, що в перспективі збудують новий дитячий майданчик. Коли саме - не відповіли. Попросили не ставити дурних запитань. Ще повідомили, що доведеться спиляти 12 дерев. А палі для будівництва будинку забивати не будуть.
Поява будівельників подіяла на мешканок. Вони стали розгойдувати огорожу, намагаючись її знести. Мало не дійшло до бійки.
Депутата від мікрорайону Анаталія Моцаря, який прийшов на «сходку», мешканці мало не «з’їли». Люди закидали йому, що він причетний до будівництва, адже будинок зводитимуть його сини. Сам пан Моцарь категорично це заперечує. Каже, що не має ніякого відношення до будівельного бізнесу. Проте втішати мешканців депутат не став: махнувши рукою, сказав, що будинок таки побудують. І мітинг тут не допоможе.

Всі все погодили
Головний архітектор міста Віктор Труш пояснив, що забудовник діє відповідно до проекту. У нього є всі необхідні погодження. А за будівельними нормами допускається будівництво чотирьохповерхівки на відстані 20 метрів від існуючої будівлі. Єдине «але» – зараз за земельну ділянку судяться, адже на неї є ще один претендент. Однак, як пояснив пан Труш, забудовники мають право розпочати будівельні роботи.

P.S. Нещодавно управління житлово-комунального господарства провело інвентарізацію дитячих майданчиків. Близько 30 визнані непридадними і підлягають демонтажу. А отже, у місті звільняться нові ділянки для будівництва. І проблема із будівництвом багатоповерххівки може виникнути в будь-якому дворі.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх