Янукович «засвітився» і на Полтавщині

21.06.2007, 21:06 Переглядів: 1 638
Віктор Янукович проінспектував Полтавщину. Прем’єр-міністр поговорив про політику, покритикував Президента та роздав обіцянки. Серед них – будівництво мосту в Кременчуці та відродження пасажирського вагонобудування. Щоправда, конкретика з його вуст так і не пролунала.

Польова ревізія
14 червня прем’єр-міністр Віктор Янукович відвідав Полтавщину. Офіційно – для ознайомлення з роботою житлово-комунального господарства та аграрно-промисловим комплексом. Однак більше він  говорив про політику, ніж про економіку. Мабуть для того, аби сподобатися іншим, обіцяв вирішити майже всі питання, з котрими до нього, як до голови уряду, зверталися керівники регіону та підприємств. Разом із Януковичем до Полтави приїхали з два десятки міністрів із заступниками та нардепи-регіонали.
Відразу з аеродрому прем’єр відправився до агрофірми «1 травня», що в Новосанжарському районі. До зустрічі Віктора Федоровича вочевидь готувалися заздалегідь: дороги «хизувалися» свіжою розміткою, трава вздовж шляхів була покошена, ями заасфальтовані. Приїхавши на поле, прем’єр пройшовся ним кілька метрів, підійшов разом з губернатором Валерієм Асадчевим до журналістів і розповів їм про відсутність підстав росту цін на хліб.

Три години в задушливій залі
Повернувшись до Полтави, прем’єр попрямував до ресторану «Каштанова алея» –поснідати. Але на цьому шляху  йому трапилися діти: вони у палаці «Листопад», що поруч з рестораном, збиралися на перегляд мультфільму «Шрек». Малеча впізнала Януковича і почала з ним спілкуватися. Прем’єр не залишив їх без «подарунків» – особисто роздав дітям свої фотокартки.
Підгодувавшись, керівник уряду направився на нараду з адміністративно-господарським активом області. В будинку облдержадміністрації  вже зібралася повна зала людей. Кожен по-своєму заповнював час в очікуванні прем’єра. Міністр транспорту Рудьковський, скориставшись моментом, заряджав свою мобілку від розетки поруч з президією. Міністр палива та енергетики Бойко перечитував якісь документи. Навколо нашого земляка – міністра житлово-комунального господарства Попова – згуртовалися депутати облради та керівники підрозділів облдержадміністрації. Мер Кременчука Глухов розмовляв з президентом вагонобудівного заводу  Володимиром Приходьком.
Замість 13.00 прем’єр з’явився о 13.27. Першим, хто почав плескати в долоні керівнику уряду, був гендиректор Кременчуцького автоскладального заводу регіонал Микола Черниш.
«Спекотно чи ні?», – спитав Віктор Янукович, увійшовши в задушливу залу. «Так що, Полтавщина така бідна, що не вистачає коштів на кондіціонери? – сам собі відповів прем’єр і продовжив.  – На Полтавщині ситуація не найгірша в Україні, то й не поспішав сюди їхати. Це політична ситуація в державі змусила мене їхати в регіон. Природних підстав для проведення дострокових виборів до Верховної Ради немає. Соціологія говорить, що 57 відсотків українського народу не бажає ніяких виборів…»
Проголошуючи політичні промови, Янукович час від часу діставав з кишені хустинку та витирав лоба. Нарада у суцільній спекоті тривала три години.

Кременчуцькі «чолобитні»
Більшість виступаючих дякували прем’єру за підтримку в роботі чи просили якоїсь допомоги. Їх промови  трохи його вколисали. Однак, коли на сцену піднявся президент вагонобудівного заводу Володимир Приходько, який «навантажив» прем’єра проблемами вагонобудівної галузі, Янукович, схоже, проснувся. Не дав прем’єр-міністру розслабитися і виступ мера Кременчука Миколи Глухова. Спочатку він запросив Януковича до Кременчука, а потім звернувся з головними проблемами:  щодо будівництва нового мосту через Дніпро та допомоги вагонобудівникам, аби ті вийшли з кризи. Мер попросив Януковича виділити в цьому році ще шість мільйонів гривень на продовження проектування мосту, а в 2008 році –15 мільйонів на початок будівельних робіт. Звернення мера було включене в протокол доручень прем’єра.
Наприкінці наради керівник уряду повторно приділив увагу журналістам. І знову покритикував президента за заяву про депутатську недоторканість,  зроблену напередодні виборів. Янукович назвав її популізмом: «Ці питання піднімають ті, хто звик красиво говорити, а потім нічого не робити!»
Прем’єр відповів і на запитання стосовно «Укртатнафти». Пресу цікавило: чи вплине конфлікт акціонерів на зупинку заводу? Чи можуть люди втратити свої робочі місця? «Ми будемо в цьому конфлікті захищати державні інтереси. Хай юристи розбираються там з акціями. НПЗ працює, нарощує обсяги виробництва, розробляє інвестпроекти», – відповів прем’єр.

Чому прем’єр не приїхав до Кременчука?
Протокол візиту на Полтавщину Віктора Януковича постійно змінювався. Спочатку в плані поїздки по області значився і Кременчук. У нашому місті прем’єр мав відвідати вагонобудівной завод та “Укртатнафту”. Однак в переодостанній до візиту день ці плани скасували. Чому?
“У вас немає аеропорту, аби літак сів на ваше поле. А їхати до вас 140 кілометрів – далеко”, – відповів на це запитання прес-секретар прем’єра.
“Прем’єр просто не мав нічого доброго, щоб  «привезти» кременчужанам. Конфлікт на «Укртатнафті» досі не вирішений.  Із замовленнями від “Укрзалізниці” на вагонобудівному заводі поки що теж проблеми”, – вважають в облдержадміністрації.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх