«Кохана, я був несповна розуму – коли продав тобі квартиру!»

21.06.2007, 21:06 Переглядів: 2 169
Чоловік умовив тещу і дружину купити у нього квартиру. А потім заявив, що був хворим, коли таке пропонував..
- Як тобі не соромно?! Це моя квартира, я заплатила за неї гроші!!!
- Які гроші?! Нічого такого не пам’ятаю!!!

З чоловіком  у Тетяни життя  не склалося – пив.  Від невдалого шлюбу залишилась 18-річна дочка Олена і двокімнатна  квартира – раніше вона належала чоловіку.  Після розлучення він поїхав кудись на село, а Тетяна з дочкою залишились  в квартирі.  Так вони і жили, аж поки у Олени не почалось  велике  кохання.  Коханий виявився людиною небідною – бізнесмен, залицятися  приїздив на власному  автомобілі.  І власне житло мав – непогану  двокімнатну  квартиру.  Тож у приймаки не набивався.  Щоправда, коханий був на 16 років старший за Олену, зате герой – воював, навіть  поранення  отримав.  А тепер і політичну кар’єру збирався робити – балотувався у депутати до однієї з кременчуцьких рад.
Кохання  тривало  майже три роки.  Олена та  Олег (так звали  бізнесмена)  жили у цивільному шлюбі  в квартирі Олениної  матері, Тетяни.  Згодом у них народилася дитина. Олег батьківство оформив, але  одружуватися  не  поспішав.  Казав, що після першого невдалого шлюбу має  непереборний  страх  перед  загсом. Так вони і жили, аж поки одного вечора Олег не прийшов додому  засмучений і не розповів невеселу історію.  За його словами,   партнери  по  бізнесу «кинули»  його на значні кошти.  Виник борг, який треба  терміново віддавати, бо будуть серйозні проблеми.  А грошей  немає.  Не віддасть борг, можуть і квартиру забрати.  Тож  Олег запропонував Олениній матері, Тетяні, купити у нього  двокімнатну квартиру.  Так вони і квартиру збережуть, і борг Олег віддасть.

У цьому будинку Тетяна продала квартиру

Від цього моменту  версії  сторін суттєво різняться.  Жінки – Олена та Тетяна -  стверджують, що Тетяна  продала власну квартиру, аби  купити  Олегову,  і віддала йому гроші -   8 000 доларів.  Зробили так, бо сподівалися, що все владнається і вони житимуть однією сім’єю.  Сам  же  Олег розповів  кореспонденту  «Телеграфа», що грошей йому ніхто не віддавав, а договір купівлі – продажу був фіктивний – ніхто насправді квартиру не продавав.  Просто так  її  убезпечили від кредиторів.  Зі свого боку, «ТелеграфЪ» поспілкувався з покупцями Тетяниної  квартири і з’ясував, що вона дійсно продала її  приблизно в той самий час, коли  почалась  тяганина з купівлею квартири Олега.  А ось  з’ясувати, чи передавались  8 000 доларів Олегу, тепер практично неможливо.  Бо маємо лише усні свідчення  сторін.  А у договорі купівлі – продажу вказана зовсім інша – смішна – ціна  двокімнатної квартири – 2030 гривень. Тобто, 400 доларів.  Власне, у  такій ціні  немає нічого дивного. Наш громадянин заради економії  грошей часто-густо проставляє в договорах купівлі – продажу квартир фіктивні ціни.

Тут Тетяна з Оленою купили квартиру

Чимало людей так роблять і проскакують повз небезпеку. Але  дівчатам – Тетяні та Олені -  не пощастило.  Життя у Олени з Олегом не склалося. Олег знайшов нове велике кохання – теж 18-річне.  Він раптом подолав свій страх перед загсом, одружився з новою дівчиною і перебрався  жити до чергової  рідні.  А через  певний час подав до суду позов з вимогою визнати договір купівлі – продажу його квартири  недійсним – у зв’язку з тим, що у момент  підписання  договору він  не  усвідомлював значення своїх дій і не міг керувати ними.  А не  усвідомлював  Олег своїх дій і не керував ними тому, що він – за його ж власним твердженням – після  кількох  черепно-мозкових травм страждає психічним розладом. 
Закон передбачає подібну ситуацію, як привід для визнання договору купівлі – продажу квартири  недійсним.  Справа Олега, Тетяни та Олени розглядається в Автозаводському районному  суді  Кременчука. Олег стверджує, що абсолютно не пам’ятає процесу підписання  договору купівлі – продажу, не пам’ятає, як давав згоду на продаж, і всі його підписи на документах фальшиві.   Він  навіть  зажадав від суду  проведення  судово-психіатричної експертизи, яка би підтвердила, що він страждає на психічний розлад  і не усвідомлює  значення  своїх  дій.
Існує  небезпека, що  Тетяна,  Олена та їхня спільна з Олегом маленька дитина залишаться  без  житла. Ситуацію коментує експерт проекту «Квартира під прицілом» фахівець з цивільного права, приватний нотаріус Світлана Дудкіна.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх