КРУ звітувало в облдержадміністрації

25.06.2007, 19:06 Переглядів: 1 571
Сьогодні, на щотижневій апаратній нараді в облдержадміністрації йшлося про хід виконання постанови Кабінету Міністрів України “ Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів “ в області.

Як повідомив начальник контрольно-ревізійного управління в Полтавській області Сергій Волочай, за п’ять місяців цього року органи державної контрольно-ревізійної служби області провели 242 контрольні заходи, якими охопили діяльність 237 підприємств, установ і організацій. У порівнянні з аналогічним періодом 2006 року це менше на 25%. Разом з тим, загальна сума виявлених фінансових порушень цьогоріч склала 123,5 мільйонів гривень, що вдвічі перевищує торішні показники відповідного періоду.

Сьогодні, на щотижневій апаратній нараді в облдержадміністрації йшлося про хід виконання постанови Кабінету Міністрів України “ Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів “ в області. Як повідомив начальник контрольно-ревізійного управління в Полтавській області Сергій Волочай, за п’ять місяців цього року органи державної контрольно-ревізійної служби області провели 242 контрольні заходи, якими охопили діяльність 237 підприємств, установ і організацій. У порівнянні з аналогічним періодом 2006 року це менше на 25%. Разом з тим, загальна сума виявлених фінансових порушень цьогоріч склала 123,5 мільйонів гривень, що вдвічі перевищує торішні показники відповідного періоду. Ревізії засвідчили про наявність незаконного та нецільового використання державних ресурсів. Такі факти встановили на 218 підприємствах, установах та організаціях, або ж, у 92% перевірених об’єктах на 9,5 мільйонів гривень. Щоб забезпечити якомога повне відшкодування встановлених збитків, державна контрольно-ревізійна служба області пред’явила цьогоріч 16 позовів до суду на загальну суму 0,7 мільйонів гривень та ініціювала 7 позовів перед органами прокуратури, об’єктами контролю на загальну суму 15 мільйонів гривень. До того ж, працівники ревізійного управління передали до правоохоронних органів 172 матеріали. За справами минулорічних контрольних заходів, де встановили випадки грубих порушень контрольно-ревізійна служба запропонувала розглянути питання відповідності займаних посад або розірвати контракти керівників 32 підприємств та установ. Серед недоліків при формуванні районних та міських бюджетів працівники КРУ називають незаконне нецільове витрачання бюджетних коштів та низький рівень розрахункової дисципліни. Назване вище спричинило втрату державою за 2006 –2007 роки 3,9 мільйонів гривень. Відрадно, що близько 80% із них – вже відшкодовано. Аби посилити фінансово-бюджетну дисципліну, підготовлено доручення голови облдержадміністрації в якому запропоновано низку заходів для посилення боротьби з корупцією та контроль за використанням державного майна та фінансових ресурсів.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх